NaturalSwiss NaturalSwiss Logo Contact Details:
Main address: Route de Crassier 7 CH-1262 Nyon Lake Geneva ,
Tel:+36 21 252 38 00, E-mail: ugyfelszolgalat@naturalswiss.ch
Mikor szükséges az Ön szervezete számára a méregtelenítés és a béltisztítás? Mi áll az emésztési zavarok hátterében? A válaszok egyértelműek.
Título:
Hatékony méregtelenítés és béltisztítás természetesen
Dirección:
http://www.meregtelenites-beltisztitas.com/
Descripción:
Mikor szükséges az Ön szervezete számára a méregtelenítés és a béltisztítás? Mi áll az emésztési zavarok hátterében? A válaszok egyértelműek.
Palabras clave:
méregtelenítés, béltisztítás, diéta, rost, emésztési zavarok
Código de idioma:
hu
Autor/a:
NaturalSwiss
Fecha de creación:
2014-01-01

Emésztési zavarok ellen emésztőenzimek

EmésztőenzimekA hasnyálmirigy által termelt emésztőenzimek biológiai katalizátorok, amelyeknek fontos szerepük van a táplálék megemésztésének kémiai folyamatában. Ha nem lennének emésztőenzimek, nem lenne élet sem.

Az emésztőenzimek lebontják az élelmiszer nagy molekuláit (fehérje, zsírok, cukrok) egyszerűbb, kisebb alkotóelemeire (aminosavak, zsírsavak, glükóz), amelyek már a szervezetben képesek gond nélkül felszívódni. Az emésztőenzimeket az alapján, hogy milyen molekulákat hasítanak proteolitikus (fehérjebontó) és lipolitikus enzimekre osztjuk. Az emésztőenzimek igénybevételével enyhül a teltségérzet, gyomorszáji diszkomfort érzés Az emésztőenzimek voltaképp “előemésztik” az ételt, megkönnyítve az emésztőrendszer feladatát. A vitaminok és az ásványianyagok felszívódása is sokkal hatékonyabb az emésztőenzimek jelenlétében. Probiotikummal együtt az emésztőenzimek használata segíthet a Candidiasis kezelésében és megelőzésében egyaránt. A „civilizációs betegségek” elterjedése napjainkban igen gyakori, hiszen szervezetünkbe kizárólag, vagy túlnyomóan hőkezelt, illetve kémiailag módosított táplálék jut. Sajnos a szervezet egy idő után nem képes olyan mennyiségben termelni az emésztőenzimeket, hogy az elegendő legyen a halott táplálék lebontására.

A proteolitikus enzimek lebontják az élelmiszer fehérjéit, aminosavvá változtatják, biztosítják felszívódásukat és a szervezetben történő felhasználásukat. Ha proteolitikus enzímhiányban szenvedünk, a felbontatlan fehérjék a vastagbélbe jutnak ahol rothadási folyamaton mennek keresztül és emésztési zavarokat idéznek elő (pl. felfúvódás, gázképződés, hasmenés).

A pankreatin a sertés hasnyálmirigyéből nyert enzim. Mindhárom hasnyálmirigy enzimet tartalmazza (amiláz,lipáz,proteáz). A pankreatin sikeresen segít a zsírok és a salakanyagok feloszlatásánál, amelyek a nem teljes emésztésnél keletkeznek és lerakódnak a szervezetben. Ezzel segíti a szervezet megtisztítását.

EmésztőenzimekA papain a papaja trópusi növényből nyert enzim, amely a fehérjéket oligopeptidekre és aminosavakra aprítja, hasítja szét. A papaint cöliákia és krónikus hasmenés esetén alkalmazzuk. A gyomor nyálkahártyájára nyugtató hatással van, ezért használatával nagyon jó hatást érhetünk el az emésztőrendszert érintő megbetegedések kezelésénél, pl. gyomorfekély, ödémák, vizenyők és a gyulladásos folyamatok kezelésénél. A papainnak hasonló tulajdonságai vannak mint a pepsin és a kimotripszint enzimeknek, ám közömbös kémhatásnál optimálisan hasít.

A tripszin proteolitikus emésztőenzim, amelyik a vékonybélben végbemenő fehérjék hasítási és felszívódási folyamatáért felelős. Felszívódott formában gyulladáscsökkentő és rákellenes hatása van. A tripszint a hasnyálmirigy termeli. Képes feloldani a szervezet sérült sejtjeinek felszínén található protein réteget. Aktív formába a vékonybélben válik. Mérsékelten lúgos környezetben optimálisan hasad. Segíti az emésztési folyamatot és az egész szervezet megtisztulását. Kiváló antioxidáns hatása van.

A kimotripszin proteolitikus emésztőenzim melynek hasonló tulajdonságai vannak mint a tripszinnek, csak a fehérje hasításának helye szerint különböznek. A kimotripszin a peptid kötést hasítja a fenilalanin, triptofán vagy tirozin aminosavak keletkezési helyén. A tripszin az arginin és lizin aminosavak karboxil csoportjából kijövő peptid kötést hasítja. A kimotripszint hasonlóan mint a tripszint a hasnyálmirigy termeli. A működéséhez tripszinre van szüksége.

A bromelin proteolitikus enzim, amelyet az ananász gyümölcséből nyerünk. Segíti a fehérjék hasadását. Ezzel az emésztőrendszeri nehézségek kezelésénél van segítségünkre, mint például gyomorégés, felfúvódás, hányás, székrekedés, hasmenés. Kitünő véralvadás elleni hatása van, ezért trombózis és tromboflebitidisz megelőzésében és kezelésében használatos. Meggátolja a duzzanatokat előidéző anyagok termelődését és az artridisz és köszvény által előidézett izületi fájdalmakat. Gyulladásgátló hatású, ezért a reumatikus eredetü izületi gyulladások, izom és szövetsérülések gyógyításánál és kezelésénél használjuk. A bromelin a súlycsökkentő étrendek szerves része, mivel vízelvonó képessége van, és képes lebontani a szervezetben raktározott zsírt.

A lipáz lipotikus enzim, amely a zsírokat glicerinre és zsírsavakra bontja fel, amelyek a bélfalon keresztül a vérbe és a májba jutnak, ahol később lebomlanak. A hasnyálmirigy lipáz, amelyet a hasnyálmirigy termel, az emberi szervezet legfontosabb lipolitikus enzime. A lipáz a zsírok mennyiségét irányítja a szervezetben. A lipázok, amilázok és proteázok hozzájárulnak a felvett táplálék jobb megemésztéséhez és az emésztőenzimek működését teszik teljesebbé.

A celluláz az az enzim, amely a növényi rostokat pH 3 – 7 nél szőlőcukorrá hasítja.

A legumáz az az enzim, amely a hüvelyesek hasadását biztosítja a szervezetben.

A laktáz az az enzim, amely a tejcukrot (laktóz) pH 4-8 értéknél egyszerű cukorra, glukózra és galaktózra hasítja.

Az enzimek nem helyettesíthetik egymást, mert minden emésztőenzim egy adott élelmiszerre hat. Az enzimek érzékenyek a hőre, a hő által tönkremennek és nem megfelelő pH környezetben elértéktelenődnek. Nem létezhetne élet az emésztőenzimek működése nélkül, még akkor sem ha kellő víz, vitamin, ásványianyag, illetve fehérje állna rendelkezésünkre. Az emésztőenzimek segítséget nyújthatnak táplálékallergia és Candida fertőzés esetén. Kiváló hatással vannak a testsúly kontroll optimalizálásában, az emésztőenzimek használata segít az acne, rosacea, ekcema kezelésében.


×
Köszönjük, hogy időt szánt kérdőívünk kitöltésére!
Itt aktiválhatja 1 900 Ft értékű szuperélelmiszer ajándékát.
Kérjük válassza ki, hogy melyik örleményt szeretné, amit automatikusan kosarához adunk következő rendelésekor.

Ne feledje, az ajándék csak november 24-ig érvényes!
Csipkebogyó örlemény
Maqui bogyó örlemény
Köszönjük, jól választott!
Ajándéka automatikusan meg fog jelenni kosarában következő rendelésekor.

Ha többet szeretne megtudni a szuperélelmiszerekről és azok szuper hatásairól látogasson el a www.supergreens.hu weboldalra.

Jó vásárlást!
Ajándékát már felhasználta.
De psszt, itt egy titok: mindenképp látogasson vissza november 24-én, egy nem mindennapi meglepetésért...
Gratulálunk! Már majdnem Öné az ajándék...
A fél havi adag Clean Inside béltisztító rost kosarába került, viszont ajándéka csak akkor jelenik meg, amennyiben min. 10 000 Ft értékben helyez terméket kosarába.

×