NaturalSwiss NaturalSwiss Logo Contact Details:
Main address: Route de Crassier 7 CH-1262 Nyon Lake Geneva ,
Tel:+36 21 252 38 00, E-mail: ugyfelszolgalat@naturalswiss.ch
Mikor szükséges az Ön szervezete számára a méregtelenítés és a béltisztítás? Mi áll az emésztési zavarok hátterében? A válaszok egyértelműek.
Título:
Hatékony méregtelenítés és béltisztítás természetesen
Dirección:
http://www.meregtelenites-beltisztitas.com/
Descripción:
Mikor szükséges az Ön szervezete számára a méregtelenítés és a béltisztítás? Mi áll az emésztési zavarok hátterében? A válaszok egyértelműek.
Palabras clave:
méregtelenítés, béltisztítás, diéta, rost, emésztési zavarok
Código de idioma:
hu
Autor/a:
NaturalSwiss
Fecha de creación:
2014-01-01

Szervezetünk védőbástyája a bélflóra

Mi is az a bélflóraAmikor a szervezet természetes betegségmegelőző és kórokozó ellenes védekezési mechanizmusairól van szó, rögtön az immunrendszer jut az eszünkbe. Az immunrendszer 80 százaléka a vastagbélben található, működését a bélflóra állapota alapvetően befolyásolja. Egészségünk megőrzése szempontjából ezért fontos, hogy tisztában legyünk azzal: mi is az a bélflóra?

Normális esetben, a vastagbél nyálkahártyájához kapcsolódó bélflóra egységes ökoszisztéma, mely hatékony védővonalat alkot a vastagbélben. Több száz billió mikroorganizmus, főképpen baktérium, valamint gomba építi fel, ezek súlya a felnőtt szervezetben elérheti a két kilót. Génjeik száma pedig, a Nature Biotechnology szakmai lapban, 2014 júliusában publikált kutatások szerint, közel 10 millió. Utóbbi ötszázszor több mint az emberi génállomány. A bélflóra egyensúlya akkor biztosított, ha a hasznos mikroorganizmusok (elsősorban probiotikus baktériumok) aránya legalább 60-80 százalék. Ez kell ahhoz, hogy a bélflóra képes legyen ellensúlyozni a bélcsatornába bejutó, és ott megtelepedő ártalmas baktériumok és gombák egészségromboló hatásait.

Mi is az a bélflóra?

A bélflóra nem szerv, hiszen csak a születést követően alakul ki, a magzat bélrendszere ugyanis tökéletesen steril. A belekbe az anya szülőcsatornájából kerülnek az első baktériumok. Ezt követően, egészen három éves korig a táplálékok segítségével (nagyon fontos az anyatej), fokozatosan épül fel a bélflóra, mely harmadrészben minden emberben megegyezik.
Több mint ezer bélflóra baktériumtörzset ismer a tudomány –a Vall d’Hebron Institute of Research (VHIR) kutatói nemrégiben újabb 500, korábban ismeretlen fajt azonosítottak–, ezek közül a tíz leggyakoribb mindannyiunkban megtalálható. Ennek azért van jelentősége, mert így tudható, hogy ezek fokozott bevitelére a bélflóra erősítése, visszaépítése érdekében mindenképpen szükségünk van.

Ezt a 10 leggyakoribb fajt, a Swiss Probiotix® is tartalmazza!

A védelmező bélflóra

Ha a bélflóra nem működik megfelelően, annak a szervezet egésze látja kárát. A bélflóra ugyanis fontos szerepet játszik az egészség megőrzésében: erősíti az immunrendszert –az immunrendszer 80 százaléka a vastagbélben található–, segít megelőzni a gyulladások és a rákos daganatok kialakulását a bélben. Szabályozza az emésztést, javítja a tápanyagok felszívódását, a kalcium, a magnézium és a vas hasznosulását, valamint a szénhidrátok –cukrok– lebontását. Utóbbiakból a bélflóra jótékony mikrobái rövid láncú zsírsavakat hoznak létre, melyek a vastagbél sejtjeit látják el energiával. Az antioxidáns tulajdonságú B-7 és B-12 vitamin, valamint a csontritkulás megelőzésében szerepet kapó K-vitamin előállításában is közreműködnek a bélflórát alkotó hasznos baktériumok. A vitaminoknak a hiánya kapcsolatba hozható a cukorbetegséggel, az agyvérzéssel, a vérszegénységgel, illetve egyes autoimmun betegségekkel.
Ezen kívül, a bélflóra hasznos mikroorganizmusai a vajsav termelésével támogatják a bélrendszer egészséges fiziológiai működését, a vajsav ugyanis ösztönzi a bélrendszer belső felületén található sejtek szaporodását, amelyek védelmet nyújtanak a káros anyagokkal szemben.

A B-7-, B-12- és a K-vitamin, valamint számos más, a szervezet egészséges működése érdekében elengedhetetlen vitamin is megtalálható a Detox Vital® termékben, amely minden idők egyik legösszetettebb immunerősítője.

Kényes egyensúly

A helytelen táplálkozás, a környezeti ártalmak vagy az antibiotikumos kezelések következtében, megnő a szervezetbe bejutó káros mikroorganizmusok száma. Hatásmechanizmusuk rendkívül egyszerű: megpróbálnak megtapadni a gyomor- és a bélnyálkahártyán, hiszen így tudják a legkönnyebben megszerezni a tápanyagokat. Ha sikerrel járnak, gyorsan elszaporodnak, és kiszorítják a hasznos mikrobákat, ami a bélflóra egyensúlyának felbomlásához vezet. Kialakul a diszbiózis, ennek leggyakoribb tünetei az emésztési és ürítési zavarok, a hasi fájdalmak, az ingerlékenység, valamint a rossz közérzet és fáradékonyság.

Segít a probiotikumok fokozott bevitele

Mi is az a bélflóraA bélflóra egyensúlyának helyreállításának érdekében, a legfontosabb teendő, a probiotikus baktériumok pótlása. A cél ilyenkor az, hogy a jótékony mikroorganizmusok aránya meghaladja az 50 százalékot. Ebben segítenek a megfelelő probiotikumok, ezekben ugyanis megtalálhatók a legfontosabb probiotikus baktériumok.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Egyesült Nemzetek Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) meghatározása szerint, a probiotikumok élő organizmusok, amelyek a szervezetbe jutva hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez, illetve visszaállításához. Ezek közül, a Bifidobacterium lactis, az Enterococcus faecium, Lactobacillus acidophilus, a Lactobacillus paracasei, a Lactobacillus plantarum, a Lactobacillus salivarius, a Bifidobacterium infantis, a Bifidobacterium longum, a Streptococcus thermophilus és a Lactobacillus lactis az emberek 99 százalékéban megtalálható. Ezért akkor járunk el helyesen, ha olyan terméket –táplálékkiegészítőt– választunk, amely tartalmazza ezeket a jótékony baktériumokat, az egyébként rendkívül egészséges, probiotikus élelmiszerekben, mint amilyen az élőflórás joghurt, ugyanis lényegesen kisebb a baktériumtörzsek száma.

Ezt a 10 leggyakoribb fajt, a Swiss Probiotix® is tartalmazza!

Ne felejtsük el a prebiotikumokat sem

Ahhoz, hogy a probiotikus baktériumok képesek legyenek életben maradni, szaporodni és kiszorítani a bélflórából a káros mikroorganizmusokat, megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékra van szükségük. Pontosan erre valók a prebiotikumok, amelyek különlegessége, hogy ezeket a szervezet, és a káros baktériumok sem képesek lebontani, ráadásul a gyomorsavban sem károsodnak, a hasznos baktériumok számára viszont létfontosságúak.

A prémiumminőségű Clean Inside® rost, ideális mennyiségben tartalmazza a jótékony prebiotikumokat.


Köszönjük, hogy időt szánt kérdőívünk kitöltésére!
Itt aktiválhatja 1 900 Ft értékű szuperélelmiszer ajándékát.
Kérjük válassza ki, hogy melyik örleményt szeretné, amit automatikusan kosarához adunk következő rendelésekor.

Ne feledje, az ajándék csak november 24-ig érvényes!
Csipkebogyó örlemény
Maqui bogyó örlemény
Köszönjük, jól választott!
Ajándéka automatikusan meg fog jelenni kosarában következő rendelésekor.

Ha többet szeretne megtudni a szuperélelmiszerekről és azok szuper hatásairól látogasson el a www.supergreens.hu weboldalra.

Jó vásárlást!
Ajándékát már felhasználta.
De psszt, itt egy titok: mindenképp látogasson vissza november 24-én, egy nem mindennapi meglepetésért...
Gratulálunk! Már majdnem Öné az ajándék...
A fél havi adag Clean Inside béltisztító rost kosarába került, viszont ajándéka csak akkor jelenik meg, amennyiben min. 10 000 Ft értékben helyez terméket kosarába.

×