NaturalSwiss NaturalSwiss Logo Contact Details:
Main address: Route de Crassier 7 CH-1262 Nyon Lake Geneva ,
Tel:+36 21 252 38 00, E-mail: ugyfelszolgalat@naturalswiss.ch
Mikor szükséges az Ön szervezete számára a méregtelenítés és a béltisztítás? Mi áll az emésztési zavarok hátterében? A válaszok egyértelműek.
Título:
Hatékony méregtelenítés és béltisztítás természetesen
Dirección:
http://www.meregtelenites-beltisztitas.com/
Descripción:
Mikor szükséges az Ön szervezete számára a méregtelenítés és a béltisztítás? Mi áll az emésztési zavarok hátterében? A válaszok egyértelműek.
Palabras clave:
méregtelenítés, béltisztítás, diéta, rost, emésztési zavarok
Código de idioma:
hu
Autor/a:
NaturalSwiss
Fecha de creación:
2014-01-01

Mi a migrén?

MigrénAhhoz, hogy megismerjük a migrén tüneteit és okait, fontos különbséget tenni a cluster fejfájás, a tenziós fejfájás és a migrén között. A migrén köznapi neve heves fejfájás, amely lüktető, általában féloldalas, gyermekek esetében azonban kétoldali fájdalom is lehet. Rohamokban jelentkezik, de vannak előjelei. Általában valamilyen idegrendszeri tünet figyelmeztet a közeledtére. Egyéntől függ a migrén előfordulásának gyakorisága és a roham lecsengési ideje. Van, akinél havonta többször jelentkezik, van, akinél kétszer az egész életében. Az időtartama is egyéntől függő, van, akinél egy óra alatt, van, akinél három nap alatt zajlik le.

A tenziós fejfájás 20 és 50 év között a leggyakoribb – azon belül is főként nőknél jelentkezik. Ez a fájdalom enyhébb, mint a migrén okozta fájdalom, és bárhol érezhetjük a fej egészén. Azoknak, akik a migrén rohamaitól szenvednek, legtöbbször a tenziós fejfájással is együtt kell élniük.

A ritka cluster fejfájás, ahogyan a nevében is benne rejlik (cluster – ’fürt’) ciklikusan jelentkezik, és még a migrén által okozott fejfájásnál is erősebb fájdalmat okoz . A cluster fejfájás általában egyoldali, orrdugulás, orrfolyás esetleg kötőhártya-gyulladás, csüngő szemhéj, illetve könnyezés kísérheti. Férfiaknál gyakrabban fordul elő, főként 20 és 40 éves kor között jelentkezik.

A migrén okai

A migrén okai egészen pontosan nem ismertek. Genetikai okokra enged következtetni az a tény, hogy a migrén gyakori jelenség azoknak a családjában, akik szenvednek tőle.

Hormonális okok is felelőssé tehetők, például a menstruáció. A migrén erősségét és gyakoriságát a fogamzásgátló tabletták is befolyásolhatják.

Kivételes esetekben érfejlődési rendellenesség lehet a migrén kiváltó oka. Lehetséges ok továbbá az erek túlérzékenysége. Ebben az esetben a migrén a környezeti hatásokra (alváshiány, stressz, bizonyos ételek, időjárási frontok, illatok) adott válasz.

Fontos, hogy a kiváltó okokat felismerjük. Az IgG Food Intolerance Case Studies című kiadvány alapvetően az étkezés és a migrén kapcsolatára hívja fel a figyelmet: Egy-egy ételre esetleg nem vagyunk kimutathatóan allergiásak, ezeket szervezetünk mégis méregként ismeri fel, akárcsak azokat az anyagokat, amelyekre valóban allergiásak vagyunk. Ez az immunmodulált ételintolerancia.

A migrén tünetei

A migrén előjele a fáradtság, a levertségérzet, a tompultság, az ingerlékenység vagy éppen a túlzott jókedv. Ezután a beteg szeme előtt vakító fények táncolnak, szikralátás vagy látótérkiesés alakulhat ki – ez az úgynevezett aura.

Ezután percekkel, de legfeljebb egy órával jelentkezik a már említett fájdalom, amelyet hang-, fény- vagy szagérzékenység, továbbá hányinger, hányás, hasmenés kísérhet. A migrén utolsó szakaszában jelentkezik a fejfájást követő kimerültség.

Ha a migrén okát nem is tudjuk, az biztos, hogy értágulat és a következtében fellépő gyulladás felelős a kialakulásáért. A gyulladást valószínűleg a tágult ereket behálózó idegek működészavara miatt felszabaduló vegyületek okozzák. A migrén rohama előtt jelentkező érösszehúzódás tehető felelőssé a migrén előjeleiért.

Kezelhető-e a migrén?

Amennyiben az orvosi diagnózis migrén, neurológiai vizsgálat szükséges a szervi okok kizárása céljából. Indokolt lehet belgyógyászati, szemészeti, fogászati kontroll és CT vagy MRI érvizsgálat is.

Egyes esetekben elkerülhetetlen bizonyos gyógyszerek szedése. A triptánokat, a CGRP-receptor antagonistákat speciálisan a migrén ellen fejlesztették ki.  A rohamok gyakoriságától függően megelőző kezelés is szükségessé válhat, ez általában vény nélkül kapható szerekkel történhet.

A migrén kezelésének része lehet valamilyen diéta. Célszerű fejfájásnaplót vezetni, amelyben nemcsak az időpontokat rögzítjük, hanem azt is, hogy aznap milyen egyéb fájdalomérzet vagy általános állapot volt ránk jellemző. Ebből nemcsak a migrén gyakoriságát és erősségét követhetjük nyomon, hanem azt is, hogy milyen tényezők válthatták ki a fejfájást, vagy milyen szervi okokra kell gyanakodnunk. Így valóban hatékony, egyéni terápia irányozható elő.

Jó tanácsok migrén esetén

A szervezetben felgyülemlett méreganyagoktól akkor is érdemes megszabadulni, ha a migrén – vagy valamilyen gyógyszeres kezelés – nem keseríti meg mindennapjainkat. Migrén esetén azonban nélkülözhetetlen a méregtelenítés.

A méregtelenítést kiválóan elősegíti a NaturalSwiss Méregtelenítő kúra, amely a teljes megtisztulás elérése érdekében egy három lépésből álló folyamat. A méregtelenítés első, legfontosabb lépésében a NaturalSwiss  Béltisztító Program a beleket tisztítja meg a lerakódott mérgektől és élősködőktől. A Swiss Probiotix a jótékony hatású bélbaktériumok pótlását biztosítja. A káros bélbaktériumok elszaporodásával, és a méreganyagok vagy az annak érzékelt anyagok szervezetbe történő bekerülése következtében a jótékony hatású bélbaktériumok száma jelentős mértékben csökken, és ezzel sérül a bélflóra egyensúlya. A jó emésztés pedig az egészséges élet alapja. Harmadik, utolsó lépésben kell egyéb szervek, főként a máj megtisztítását elősegíteni, ezt a feladatot a NaturalSwiss Méregtelenítő Program oldja meg. A természetes összetevőknek köszönhetően egyik termék sem terheli a szervezetet újabb kémiai vegyületekkel, ezért a szervezet nem külső hatásként, hanem belső segítségként érzékeli őket.

Fontos továbbá, hogy képesek legyünk lazítani, ellazulni – itt az ideje, hogy elkezdjünk tornázni, sportolni, és/vagy megtanuljunk relaxálni. Sokat kell aludni, és nem árt egy megfelelő napirend kialakítása sem. A rendszeres étkezés, a napi ritmus betartása jelentősen javíthatja az életminőséget.


Köszönjük, hogy időt szánt kérdőívünk kitöltésére!
Itt aktiválhatja 1 900 Ft értékű szuperélelmiszer ajándékát.
Kérjük válassza ki, hogy melyik örleményt szeretné, amit automatikusan kosarához adunk következő rendelésekor.

Ne feledje, az ajándék csak november 24-ig érvényes!
Csipkebogyó örlemény
Maqui bogyó örlemény
Köszönjük, jól választott!
Ajándéka automatikusan meg fog jelenni kosarában következő rendelésekor.

Ha többet szeretne megtudni a szuperélelmiszerekről és azok szuper hatásairól látogasson el a www.supergreens.hu weboldalra.

Jó vásárlást!
Ajándékát már felhasználta.
De psszt, itt egy titok: mindenképp látogasson vissza november 24-én, egy nem mindennapi meglepetésért...
Gratulálunk! Már majdnem Öné az ajándék...
A fél havi adag Clean Inside béltisztító rost kosarába került, viszont ajándéka csak akkor jelenik meg, amennyiben min. 10 000 Ft értékben helyez terméket kosarába.

×