NaturalSwiss NaturalSwiss Logo Contact Details:
Main address: Route de Crassier 7 CH-1262 Nyon Lake Geneva ,
Tel:+36 21 252 38 00, E-mail: ugyfelszolgalat@naturalswiss.ch
Mikor szükséges az Ön szervezete számára a méregtelenítés és a béltisztítás? Mi áll az emésztési zavarok hátterében? A válaszok egyértelműek.
Título:
Hatékony méregtelenítés és béltisztítás természetesen
Dirección:
http://www.meregtelenites-beltisztitas.com/
Descripción:
Mikor szükséges az Ön szervezete számára a méregtelenítés és a béltisztítás? Mi áll az emésztési zavarok hátterében? A válaszok egyértelműek.
Palabras clave:
méregtelenítés, béltisztítás, diéta, rost, emésztési zavarok
Código de idioma:
hu
Autor/a:
NaturalSwiss
Fecha de creación:
2014-01-01

Természetes jelenség vagy betegség a reflux?

RefluxA Clean Inside rost megszünteti a gyomor okozta savas, reflux visszaáramlást, mivel a rost leköti a savat, amely így nem kerül vissza a nyelőcsőbe és a rosttal együt kiürül a szervezetből. A reflux, ami a gyomor emésztőnedveivel keveredett táplálék nyelőcsőbe történő visszaáramlását jelenti, természetes folyamat is lehet, ha valamilyen oknál fogva a gyomorra fokozott nyomás nehezedik. Ez számos okból alakulhat ki, egy szűk ruha, rossz testtartás, terhesség, vagy nem megfelelő mozdulatok végzése, esetleg az étkezés után, túl hamar végzett hasizomtorna miatt.

A jelenség azért kellemetlen, mert a visszaáramló egyveleg erősen savas, ezért a nyelőcsőben, a szájban, garatban savanyú és kellemetlen ízt hagy, sőt, akár marhatja is az ezeket a részeket fedő szöveteket. A gyomorszáj fájdalma, gyomorégés is kísérheti a panaszokat.

A reflux, mint betegség

Betegségnek akkor nevezzük, ha a jelenség gyakran vagy rendszeresen fordul elő, illetve ha már további tüneteket és panaszokat is okoz. A reflux betegség nem mindig felismerhető, nem mindig azonosítható a hátterében egyértelműen a gyomor tartalmának visszaáramlása.

Ha gyakori gyomorégést tapasztalunk, amelyet kellemetlen szájszag kísér, vagy krónikus köhögés, esetleg rendszeresen visszatérő arcüreg, orr-garat gyulladás is kapcsolódik hozzá, bátran gyanakodhatunk reflux betegségre. A köhögés annak a következménye, hogy a savas pára irritálja a légcsövet. Ez a tünet akkor is előfordulhat, ha a “stressz refluxtól” szenvedünk, vagyis csak stresszhelyzetben, illetve idegesség esetén alakul ki gyomorégés, reflux és ideges köhögés.

Nagyon súlyos esetben a gyakran visszaáramló sav már nyelőcsői és felső légúti irritációkat és gyulladásokat is okozhat. A savas közeg hosszú távon károsíthatja a fogazatot, és előidézheti a fogak e betegségre jellemző, jellegzetes erodálódását. A felső légutak krónikus gyulladása révén asztmatikus tünetegyüttes, vagy a nyelőcső permanens gyulladása következtében, fájdalmas és nehezített nyelés is kialakulhat.

A Clean Inside rost a reflux ellen hatásos megoldást nyújt, mivel annak gyógynövényöszetételű rostja leköti a gyomorsavakat. A rost a béltisztító kúra frontos része, mindezek mellet a puffadás és a szorulás ellen is hatásos.

A reflux betegséggé fajulásának okai

RefluxA reflux betegséget kezdetben okozhatja a túlsúlyból vagy a szükségesnél nagyobb adagok elfogyasztásából eredő hasűri nyomás. A bélflóra egyensúlyának felborulása, egyes baktériumok kártékony elszaporodása, a bakteriális bomlást kísérő gázfelszabadulás következtében a gyomorban és a bélben termelődő és megrekedő bélgázok is nyomhatják a gyomrot. A gáztermelést fokozó ételek (karfiol, bab stb.) és az alkoholfogyasztás, dohányzás súlyosbíthatják a tüneteket.

Bizonyos gyógyszerek szedése önmagában is okozhat refluxos panaszokat, illetve bizonyos élelmiszerek – amelyek a gyógyszerekhez hasonlóan ellazítják a nyelőcső záróizmát – szintén ludasak lehetnek a tünetek kialakulásában. Ha ilyen panaszaink vannak, érdemes megkérdezni az orvost, illetve gasztroenterológust, hiszen ebben az esetben az adott gyógyszer vagy élelmiszer elhagyásával elmúlnak a panaszok is.

A különféle emésztőszervi panaszok, amelyek a bél szennyeződésével együtt járnak, szintén hozzájárulhatnak ahhoz, hogy olyan állapot alakuljon ki az emésztőrendszerben, amely végső soron refluxhoz vezet, ezért a béltisztítással egybekötött alapos méregtelenítés ebben az esetben is jó eredményt hozhat. A puffadás például azt jelzi, hogy bizonyos élelmiszerek az enzimek emésztés helyett bakteriális bomlás során kerülnek megemésztésre, ami a baktériumok fölösleges elszaporodásához vezethet. A szorulás a megnövekedett hasűri nyomásról tehet, és az egész emésztőrendszer működésére kihatással van.

„Amit a gyomrommal és általában az emésztésemmel tett, az minden pénzt megér!”

Már gyerekkoromban is szenvedtem a székrekedés és a haspuffadás miatt, voltak gyomorpanaszaim. Egyik este is, amikor nem túl jól éreztem magam, az interneten keresgéltem. Akkor jutottam el a NaturalSwiss honlapjára, ahol végigolvastam mindent, és azonnal elhatároztam, hogy kipróbálom. Csak egy hónapot rendeltem, mert már annyi rossz tapasztalatom volt, de nagyon kellemesen csalódtam. Különös jelenségek nem voltak a székletemben, de amit a gyomrommal és általában az emésztésemmel tett, az minden pénzt megér! Azóta a közérzetem is sokkal jobb, tele vagyok energiával és életkedvvel. Végül elvégeztem a teljes három hónapos kúrát, és a hatása maradandónak bizonyult. Azóta is minden rendben van odabenn, naponta látogatom a legkisebb helyiséget, ami egy kisebbfajta csoda.
Fekete Alinka, Sopron, 2011.05.13

Hogyan kezelhető a reflux?

RefluxA reflux betegségnék nagyon fontos a minél korábban elkezdett kezelés. Mivel a gyakori sav-visszaáramlás hosszabb távon súlyosan károsíthatja a nyelőcsövet és a légutakat, ezért elemi érdekünk, hogy még ezelőtt diagnosztizálják a problémánkat és megfelelően kezeljék azt.

Ne hanyagoljuk el a betegséget, mert a következményei súlyosak lehetnek: nyelőcsőgyulladás, -szűkület, daganat, és hasonló krónikus betegségek a szájban, arcüregben és a nyelőcsőben.

Ha feltűnik számunkra, hogy étkezések után visszaáramlik az elfogyasztott étel vagy savas ízt érzünk a szánkban, esetleg érzékennyé válnak a fogaink, vagy fáj a nyelőcsövünk/légcsövünk, nem érdemes savközömbösítőkhöz nyúlnunk. Ugyan ezeket a szereket recept nélkül is beszerezhetjük, de mivel nem kezelik az okot csak a tünetet, nem oldják meg a problémánkat.

Próbálkozzunk inkább a Clean Inside rosttal mivel az enyhíti a refluxos problémákat illetve az egészséges táplálkozás alapvető szabályainak betartásával: együnk egyszerre kevesebbet, ha kell, inkább gyakrabban. Válasszunk könnyen emészthető és nem felfúvó ételeket. Növeljük meg a rostok arányát a táplálkozásunkon belül és igyunk eleget. Evés után ne tornázzunk, viszont máskor mozogjunk rendszeresen.

Ha ezekkel se múlnak el a panaszok, végezzünk alapos béltisztítást, lehetőleg egy teljes körű kúra igénybevételével. Ez eltünteti a mérgeket és lerakódásokat, normalizálja a bélflórát és feltölt tápanyagokkal. Megszünteti azokat az emésztési zavarokat, amelyek a reflux hátterében állhatnak. Ebben nagy segítséget nyújt a NaturalSwiss terméke, a Clean Inside Béltisztító Program.

Természetesen jó, ha a béltisztítást életmódváltás követi, amelynek alapelemeit fentebb leírtuk. Ügyeljünk, hogy rendszeresen távolítsuk el a méreganyagokat, így megelőzve a tünetek visszatérését. Kerüljük az alkoholt és ha dohányzunk, minél hamarabb hagyjuk abba, hiszen ezek is erősítik az ilyen jellegű tüneteket.

A reflux csecsemők esetében

A kisbabák gyomorszáji záróizma még gyenge, ezért fordul elő náluk étkezés után a “bukásnak” nevezett jelenség, amikor visszaböffentik az anyatejet vagy tápszert. Természetesen ez sem kóros jelenség, de ha idősebb korban sem szűnik, vagy a súlygyarapodás lassulása, elmaradása kíséri, forduljunk orvoshoz. A bukások gyakoriságát és erősségét csökkentheti, ha etetés után a lenyelt levegőt segítjük böfiztetéssel távozni.


×
Köszönjük, hogy időt szánt kérdőívünk kitöltésére!
Itt aktiválhatja 1 900 Ft értékű szuperélelmiszer ajándékát.
Kérjük válassza ki, hogy melyik örleményt szeretné, amit automatikusan kosarához adunk következő rendelésekor.

Ne feledje, az ajándék csak november 24-ig érvényes!
Csipkebogyó örlemény
Maqui bogyó örlemény
Köszönjük, jól választott!
Ajándéka automatikusan meg fog jelenni kosarában következő rendelésekor.

Ha többet szeretne megtudni a szuperélelmiszerekről és azok szuper hatásairól látogasson el a www.supergreens.hu weboldalra.

Jó vásárlást!
Ajándékát már felhasználta.
De psszt, itt egy titok: mindenképp látogasson vissza november 24-én, egy nem mindennapi meglepetésért...
Gratulálunk! Már majdnem Öné az ajándék...
A fél havi adag Clean Inside béltisztító rost kosarába került, viszont ajándéka csak akkor jelenik meg, amennyiben min. 10 000 Ft értékben helyez terméket kosarába.

×