NaturalSwiss NaturalSwiss Logo Contact Details:
Main address: Route de Crassier 7 CH-1262 Nyon Lake Geneva ,
Tel:+36 21 252 38 00, E-mail: ugyfelszolgalat@naturalswiss.ch
Mikor szükséges az Ön szervezete számára a méregtelenítés és a béltisztítás? Mi áll az emésztési zavarok hátterében? A válaszok egyértelműek.
Título:
Hatékony méregtelenítés és béltisztítás természetesen
Dirección:
http://www.meregtelenites-beltisztitas.com/
Descripción:
Mikor szükséges az Ön szervezete számára a méregtelenítés és a béltisztítás? Mi áll az emésztési zavarok hátterében? A válaszok egyértelműek.
Palabras clave:
méregtelenítés, béltisztítás, diéta, rost, emésztési zavarok
Código de idioma:
hu
Autor/a:
NaturalSwiss
Fecha de creación:
2014-01-01

Szorulás

SzorulásA szorulás gyakran úgy van jelen sokunk életében, hogy nem is veszünk róla tudomást, illetve nem tudatosul bennünk, hogy ez valójában egy egészségtelen állapot. A mai rohanó világban szinte természetes, hogy állandóan fáradtak vagyunk, a futtában elfogyasztott, gyakran félkész ételek miatt a puffadás, súlyfelesleg vagy a szorulás már fel sem tűnik, pedig ha nem kezeljük ezeket a tüneteket megfelelően, annak hosszútávon az egészségünk látja kárát. A gyógyszerek szedése nem mindig jelent megoldást a szorulás kezelésére, főleg azért, mert elsősorban a tüneteket szünteti meg. Pedig a cél a háttérben lévő okok feltárása és gyógyítása lenne, ráadásul minél hamarabb. A huzamosabb ideig tartó szorulás ugyanis lassanként szervezetünk egészségét is alááshatja.

Szorulás: figyeljen rá oda!

A szorulás az egyik olyan emésztési probléma, amely gyakran fel sem tűnik, hiszen az anyagcsere tempója a különböző embereknél eltérhet, és alkalomszerűen mindannyian szembesülünk székrekedéssel az életünk során. Mit is nevezünk szorulásnak vagy székrekedésnek? Ha egy hét alatt háromnál kevesebbszer van székletünk, a székletürítés nehézségekkel jár, a széklet túl kemény, egyszerre nem ürül ki teljesen, vagy két ürítés között 48 óránál több telik el, akkor beszélhetünk szorulásról. Egy-egy élelmiszer fogyasztása, vagy éppen gyógyszermellékhatás következtében ugyan mindenkinek az életében előfordulhat szorulás, ez azonban átmeneti és általában magától megszűnik.

Ennél sokkal komolyabb gondokat sejtethet a rendszeresen jelentkező szorulás, mely nehezen múlik, ezután hamar, minden egyértelmű ok nélkül kiújul.

Ilyen esetekben egy béltisztító kúra hatékony megoldás lehet, azonban ezzel együtt is érdemes mindig felkeresni a szakértőt, mielőtt komolyabbra fordulna a helyzet.

A szorulás diagnosztikája

Ha krónikus vagy visszatérő szorulással küzdünk, érdemes felkeresni az orvost, mert a halogatás nagyon súlyos következményekkel járhat. A szövődményekre később térünk rá, lássuk milyen módszerekkel próbálja az orvostudomány kideríteni a szorulás okát.

A legegyszerűbb a belek tapintásos vizsgálata, melyet sztetoszkópos meghallgatással is kiegészíthet az orvos. Ennek során kitapinthatja a duzzanatokat, megkeményedéseket, érezheti a pangó székletet, vagy a bélgáz okozta “lufihasat”, amelyek a szorulás legfőbb látható jelei. A sztetoszkóp segítségével a bélhangok változásait lehet felmérni.

A vérvizsgálat az esetlegesen fennálló hormon- vagy anyagcsere zavarokra tud fényt deríteni. Kiegészítő vizsgálatként vér-, vizelet vagy székletelemzésre is szükség lehet.

A belek állapotának közvetlen vizsgálata többféleképpen is történhet. Kolonoszkópia (vastagbéltükrözés) video-endoszkóp segítségével tekinti át a vastagbelet, míg a rektoszkópia (végbéltükrözés) során egy rektoszkópnak nevezett eszköz segítségével az orvos közvetlenül nyer betekintést az érintett területre (a végbél teljes szakasza és a szigmabél egy része is megtekinthető így). A vizsgálatok során elzáródást, polipot, daganatot, gyulladást, fekélyt keresnek.

Szóba kerülhet a kontrasztanyagos beöntést követő röntgenvizsgálat is (irrigoszkópia), amelynek segítségével szintén egy esetlegesen kialakult szűkületre, fekélyre vagy gyulladásra próbálnak rátalálni.

Ha szeretne többet megtudni a témáról, kattintson a kulcsszavakra: Béltisztítás | Méregtelenítés

A szorulás okai

A szorulás hátterében számos ok állhat. Ezek közül a legtöbb életmódbeli vagy táplálkozási hiányosság, mint például kevés folyadékbevitel, a rostszegény táplálkozás, a mozgásszegény életmód. A szorulás megelőzhető, illetve bizonyos esetekben elmulasztható az egészséges táplálkozás és életmód alapelveinek betartásával. A túlzott szénsavas, cukrozott üdítőital fogyasztás nem csupán a szorulás, hanem egyéb más betegségek, mint például a Candida betegség kialakulásához is vezethet.

Az egészséges bélműködéshez, bélmozgáshoz és a megfelelő emésztéshez szükséges, hogy elegendő rostot vigyünk be szervezetünkbe, ennek hiányában a szorulás szinte biztosan színre lép. A rostok nagy része a zöldségekből és gyümölcsökből, valamint gabonákból beszerezhető. Még hatásosabb lehet a küzdelem a szorulás ellen, ha a zöldségek egy részét nyersen fogyasztjuk, illetve a gabonaételek, gabonatartalmú élelmiszerek közül pedig azokat választjuk, amelyek teljes kiőrlésű lisztet tartalmaznak.

Szorulást azonban nemcsak fizikális, hanem pszichés problémák (stressz, a táplálkozás nyugtalan körülményei), egyéb betegségek (cukorbetegség, pajzsmirigy alulműködés), speciális élethelyzetek (pl. terhesség) valamint különféle gyógyszerek is okozhatnak.

A szorulás megelőzése

A szorulás kialakulásának megelőzésében fontos szerepet játszik a rendszeres testmozgás, amelyet átlagosan hetente legalább három-négyszer érdemes végezni. Lehetőség szerint szabad levegőn sportoljunk, olyan edzést végezzünk, amely megemeli a pulzusszámunkat, izzadásra késztet, így beindítjuk a szervezet méregtelenítései folyamatait is, a vérkeringés és az izmok karbantartása mellett. A mozgás jó hatással van a belső szervekre is, javítja vérellátásukat, megmozgatja a gyomrot és a beleket, így elkerülhető a szorulás is.

Gyakran még az “egészséges életet élők” is megfeledkeznek arról, hogy a béltisztítás rendszeres elvégzése is nagyon fontos a bélcsatorna egészsége, és a szorulás megszüntetése, megelőzése szempontjából. A szennyezett bélcsatornában lassabban halad a bélsár, így könnyen kialakul a kemény széklet, ami szorulással párosul és aranyérhez vezet. Az aranyér miatti fájdalmas székelés következtében sokan visszatartják a székletet, szorulás alakul ki, ami az aranyeres problémákat is tovább rontja.

Hasonlóan hatékony lehet a szorulás megelőzésében egy tisztítókúra alkalmazása, melynek során a szervezetből kiürülnek mindazok a méreganyagok, melyek a modern élelmiszer-adalékokból rakódtak le az emésztőrendszerben. A tökéletes béltisztító kúra azonban nem csak a belekből segít eltávolítani a bélsarat, de megszünteti a rendszeres puffadást és szorulást, eltávolítja a parazitákat, felszabadulttá és élettel telivé tesz.

A szervezetben lerakódott méreganyagokat kezdetben fokozott fáradtság jelzi, majd az emésztőrendszeri problémák, szorulás vagy hasmenés jelentkezése, melyek akár súlyosabbá is válhatnak. Ezt semmiképpen ne várjuk meg, érdemes lehet egy béltisztító kúra elvégzése, amihez különböző termékeket használhatunk.

„Viszlát szorulás! Normális és rendszeres lett a székletem, újra könnyű és egészséges vagyok!”

VéleményFelnőtt lányommal együtt kezdtünk bele a kúrába. A néha előforduló szoruláson kívül különösebb gondom nem volt, lányom gyakran panaszkodott fáradtságra. Úgy gondoltuk, a béltisztító kúra csak hasznunkra válhat. Volt néhány aggodalmunk, hogy ehetetlen vagy ihatatlan lesz valamelyik összetevő, de mind alaptalannak bizonyult. Minden kifejezettem finom és kellemes volt. A lányom hamarabb érzékelte a pozitív hatásokat, én csak egy héttel a kúra megkezdése után. Elképedtem, mi mindent hordoztam magamban, és nagyon megkönnyebbültem, hogy már nem kell, mert már kívül van.
A kúra abszolút eredményes volt! Viszlát szorulás! Normális és rendszeres lett a székletem, újra könnyű és egészséges vagyok! Néhány felesleges kilót sikerült leadnom, amiért semmi különöset nem kellett tennem. A lányom már nem érzett olyan gyakran fáradtságot, és az arcbőre is kitisztult, szép lett. Megállapodtunk, hogy évente megismételjük a kúrát, hiszen minimális befektetéssel kitűnő eredményeket érhetünk el. És semmiről sem kell lemondani. Nyugodt lélekkel ajánlom bárkinek, csak nyerni lehet vele!
Kathi Ferencné Márta, Budapest, 2011.08.09

A szorulás szövődményei és megszüntetése

SzorulásA szorulás következtében a beleinkben pang a széklet, a felhalmozódó gázok okozta puffadás feszítő hatása hasi fájdalmakat okozhat. A bélcsatornán a szokásosnál lassabban áthaladó bélsárból több víz szívódik fel, ennek következtében a széklet kemény lesz, ürítése nehézségekkel és fájdalmakkal járhat, aranyér kialakulását okozhatja. A szorulás következtében kialakuló bélsárpangást hányinger is kísérheti, további tünetek lehetnek a krónikus fáradtság, a bőrön megjelenő rendellenességek (pattanások, kiütések stb.)

A tartósan fennálló szorulás táptalaja az Irritábilis bélszindróma kialakulását, hiszen a pangó bélsár gyulladásokat és felszívódási nehézségeket is okozhat. A szorulás miatt a belekben felgyülemlő bélsár és a kemény széklet vezet a divertikulumok kialakulásához, amelyek begyulladva idézik elő a divertikulitisznek nevezett betegséget. A belek falán kialakuló kitüremkedések kezdetben nem járnak tünetekkel, amikor a gyulladás miatt az állapot fájdalmassá válik, sajnos gyakran csak a műtét jelenthet megoldást.

Az évente elvégzett béltisztító kúra jó esélyt biztosít arra, hogy a beleinkben felhalmozódó méreganyagok okozta „dugulás“ és a rosthiányos táplálkozás következtében kialakuló szorulás problémáját kézben tartsuk. A Clean Inside rost összetevője hosszú távon is gondoskodik arról, hogy a megtisztult belek perisztaltikája helyreálljon és így beálljon a normál székletürítési rend.

Figyeljen szervezetére, és ne engedje, hogy a szorulás megnehezítse életét!


×
Köszönjük, hogy időt szánt kérdőívünk kitöltésére!
Itt aktiválhatja 1 900 Ft értékű szuperélelmiszer ajándékát.
Kérjük válassza ki, hogy melyik örleményt szeretné, amit automatikusan kosarához adunk következő rendelésekor.

Ne feledje, az ajándék csak november 24-ig érvényes!
Csipkebogyó örlemény
Maqui bogyó örlemény
Köszönjük, jól választott!
Ajándéka automatikusan meg fog jelenni kosarában következő rendelésekor.

Ha többet szeretne megtudni a szuperélelmiszerekről és azok szuper hatásairól látogasson el a www.supergreens.hu weboldalra.

Jó vásárlást!
Ajándékát már felhasználta.
De psszt, itt egy titok: mindenképp látogasson vissza november 24-én, egy nem mindennapi meglepetésért...
Gratulálunk! Már majdnem Öné az ajándék...
A fél havi adag Clean Inside béltisztító rost kosarába került, viszont ajándéka csak akkor jelenik meg, amennyiben min. 10 000 Ft értékben helyez terméket kosarába.

×