Dr. Podlupszki Csaba Szerző: Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus

Méregtelenítsünk! De miért?

A méregtelenítés fontosságáról napjainkban egyre több és több szó esik. A legtöbbünk számára már természetes, hogy időről időre valamilyen módszerrel méregteleníteni kell. Már nem csodálkozunk azon, hogy tavasz és ősz tájékán minden újság méregtelenítő kúrák leírásával van tele, ugyanakkor ritkán gondolunk bele, hogy mi is a méregtelenítés és miért van szükség rá.

Minden nap méregtelenítünk

meregtelenites 1A méregtelenítés azonban nem a tudósok fejéből kipattant legmodernebb találmányok egyike. Az emberi szervezet folyamatosan méregtelenít, hiszen a kiválasztás részeként a szervezet számára felesleges anyagokkal együtt a testünk számára terhelő és mérgező anyagok is eltávoznak. Erre több szervünk is ”szakosodott”, a májunk, vesénk, a beleink egyik legfontosabb feladata a nem kívánatos anyagok kiválasztás, átmeneti tárolása, majd kiürítése.

A májnak két funkciója van, az egyik, hogy a rajta átáramló vért megtisztítsa a benne található méreganyagoktól, a másik pedig, hogy epét termeljen a zsírok emésztéséhez. A máj képes szétválasztani a szervezet számára szükséges és a káros anyagokat, kiszűri a vérből a gyógyszermaradványokat, kemikáliákat, mesterséges adalékanyagokat, és egyéb nem kívánatos összetevőket. Egy ideig tárolja ezeket, majd a bőrön, a veséken és a tüdőn keresztül megpróbál megszabadulni tőlük.

Ha méregtelenítő kúra, akkor a májunk tehermentesítése kell, hogy legyen az első lépés, hiszen minden, a szervezetünkben raktározott, és a tisztulási folyamat révén felszabaduló méreganyag a májba fog kerülni, ha az túlterhelt, nem érünk el semmit, a szennyeződés visszakerül a szövetekbe.

A második lépés a vesék megtisztítása, az esetleges vesehomok vagy vesekövek eltávolítása. A vesékben nem tárolódnak méreganyagok, itt általában az szokott lenni a probléma, hogy a vizelet túl sűrű a nagyon alacsony vízfogyasztás miatt, illetve, hogy az elfogyasztott folyadéknak csak kis százaléka tiszta víz. A vese által kiválasztott méreganyagok kiürítéséhez vizes közeg kell, amit csak jó minőségű, tiszta vízzel tudunk biztosítani.

A méregtelenítés tehát nem egy olyan folyamat, amit nekünk, magunknak kell elkezdeni. A mi feladatunk az, hogy ha emésztőrendszerünket, s ezáltal szervezetünket már leterheltük a modern hétköznapok mérgezőbbnél szennyezőbb adalékanyagaival, akkor segítsük elő a méregtelenítés folyamatát is.

A székrekedés, a különböző emésztési zavarok ugyanis sok esetben ennek a tünetei: a modern világnak, melyben élünk, és a számos szintetikus méreganyagnak, amivel emésztőrendszerünk soha korábban nem találkozott. A méregtelenítés célja pedig éppen ezeknek az anyagoknak a kisöprése a szervezetből.

A táplálkozás és a méregtelenítés összefüggései

Sajnos az ipari élelmiszertermelés általánossá válásával, a feldolgozott élelmiszerek arányának megnövekedésével a táplálkozásunkon belül, a gyorséttermek és franchise pékségek terjedésével, és a mesterséges adalékanyagok használatának elharapózásával a szervezetünket érő méreganyag-terhelés akkorára nőtt, hogy a szerveink természetes módon képtelenek megfelelően megszabadítani minket ezektől az anyagoktól.

Az étkezési szokásaink, a rohanó életmód, a zaklatott táplálkozási körülmények és a végletesen egyoldalú táplálkozás olyan terhet ró a szervezetre, amelyre evolúciósan nincs felkészülve. A lelkiállapotunk is befolyásolja az emésztőszerveink működését, ennek köszönhető például a gyomorfekély emelkedő gyakorisága napjainkban.

A modern életmód következtében a májból a patkóbélbe vezető epevezeték megvastagszik, ezáltal a kiürülés akadályoztatott, így nem csak a bélben okoz tüneteket az epe hiánya, hanem a májat is terheli a pangó epeváladék. Az epekövek kialakulásakor az epehólyagot teljes egészében el szokták távolítani, amely műtét felborítja a zsíremésztés folyamatát.

Mindez a megfelelő méregtelenítés, illetve sokszor akár egy lépcsővel egészségesebb életmód által kiküszöbölhető lenne, hiszen a méregtelenítés jótékony hatásai szinte azonnal érzékelhetőek: napokon belül könnyebbnek, fittebbnek és szabadabbnak érezzük magunkat, miközben szervezetünk is fellélegzik, kiüríti az oda nem illő vagy túlszaporodott parazitákat és nekilát eltávolítani az évek alatt felhalmozott modern mérgeket.

"A szervezet méregtelenítésével visszanyerjük az elveszett életerőt és vitalitást. "

A közjegyző által hitelesített vélemény megtekintéséhez kattintson a pecsétre.
a-szervezet-meregtelenitesevel-visszanyerjuk-az-elveszett-eleterot-es 1

Az orvosi egyetem elvégzését követően, 1981 óta dolgozom sebészként. A gyomor és a bélrendszeri betegségek érdekelnek, ezen belül elsősorban a vastagbél és a végbél betegségeivel foglalkozom. I. és II. fokú sebészi tanúsítványt szereztem. Ezt követően, gyermeksebészeti és gasztroenterológiai minősítésekkel egészítettem ki tanulmányaimat. Már 14 éve vezetek egy sebészeti osztályt. A praxisom során egyre gyakrabban találkozom a vastagbelet és a végbelet érintő betegségekkel, amelyek már olyan előrehaladott állapotúak, hogy műtéti beavatkozást igényelnek. Ez azt jelenti, hogy sok esetben a megelőzésre nem fordítottak megfelelő hangsúlyt, valamint elmaradt a betegségek korai stádiumában a konzervatív gyógykezelés. Visszatérően tapasztalom, hogy a páciensek csak a komplikációk jelentkezése, illetve a műtétet követően kapnak felvilágosítást arról, hogy a helyes életvitellel és a szervezet tisztításával elkerülhetik a kóros szövődmények kialakulását. Ebben nyújtanak hatékony segítséget a Clean Inside és a ToxiClean méregtelenítő programok. A hozzám forduló betegek figyelmét mindig felhívom a leggyakoribb életviteli hibákra. Különösen az egészségtelen táplálkozás veszélyezteti őket. Sajnos a legtöbb páciens étrendje szinte egyáltalán nem tartalmaz friss gyümölcsöket és zöldségeket, miközben túl sok fehérjét és zsiradékot fogyasztanak, főként húskészítmények, füstölt áruk formájában. A kevés folyadékbevitel, és az alacsonymaradékú étrend vezet a lassú bélmozgáshoz, a rendellenes székletürítéshez, székrekedéshez, valamint a vastagbélrák, a krónikus végbélrepedés, és az aranyér kialakulásához. A Clean Inside és a ToxiClean program megtanít minket helyesen étkezni, és arra, hogy létfontosságú a minél több folyadék fogyasztása, ami hozzájárul a bélmozgás beindításához. A Clean Inside és a ToxiClean programot saját tapasztalataim alapján ajánlom. A szervezet méregtelenítésével visszanyerjük az elveszett életerőt és vitalitást. Orvosi szempontból is hasznos az, hogy a méregtelenítés során a testünkből eltávoznak a káros anyagok, így erősödik az immunrendszer. A végbél rendszeres ürítése és megtisztulása a leghatásosabb rákmegelőzés. Ez rendkívül fontos, hiszen a daganatos megbetegedések sajnálatos módon, a régióban igencsak elszaporodtak.

Székrekedés és bélpanaszok

A szülők a gyermekeiket, már korai életkorban meg kell, hogy tanítsák, hogy a rendszeres székletürítés nagyon fontos! Ez azt jelenti, hogy rendszeresen kell ürítenünk minden nap, lehetőleg ugyanabban az egy időben: a legjobb reggel, felkelést követően. A székletürítési reflex beindításához igyunk éhgyomorra egy pohár vizet. Ha gyerekeinket nem tanítjuk meg a rendszeres székletürítésre, a későbbiekben, akár egy életen át is, problémáik lehetnek az ürítéssel (székletürítéssel). A Clean Inside program és a ToxiClean program, a teljes szervezet méregtelenítésének pozitív hatásai mellett, megtanítja nekünk a helyes életmód alapvető elveit. Tehát, hogy fogyasszunk sok folyadékot és magasmaradékú ételeket, így a fájdalmas székletürítés, gyors és egyszerű folyamattá válik. Ezzel búcsút mondhatunk az ismétlődő vastagbélgyulladásnak, a visszatérő aranyér vérzésnek, avagy másféle kellemetlen szövődményeknek: mint például a trombózis és a fájdalmas végbél nyálkahártya beesés. Némely betegnél, a fájdalmas és vérző végbélrepedés, rövid időn belül begyógyul.


, 2018-08-19

Amennyiben szeretne további vásárlói véleményeket (melyeket közjegyző által hitelesítettek) olvasni ebben a méregtelenítés témakörben, kattintson a következő hivatkozásra:
Méregtelenítés vélemények

Méregtelenítsünk életmódváltással!

meregtelenites 2A méreganyagok felhalmozódásához nem csak a káros összetevők mennyiségének megnövekedése vezetett, hanem a mozgásszegény életmód és az annak következtében kialakult renyhe vérkeringés és kiválasztás is ludas. Ezért nagyon fontos, hogy a napi szinten folyó méregtelenítési folyamatokat néha kiegészítő eszközökkel is megtámogassuk.

Az első, amire oda kell figyelnünk, és tulajdonképpen nem igényel anyagi ráfordítást, csak egy kis odafigyelést, hogy naponta minimum 2 liter vizet megigyunk. Minden nap töltsünk legalább egy fél órát a szabad levegőn, hogy testünk oxigénellátását a megfelelő szinten biztosítsuk és a tüdő felületéről kiválasztódó méreganyagok távozását lehetővé tegyük.

Mozogjunk, minden nap, akkor is, ha csak nagyon kevés idő van rá! Legyen egy rövid és egy hosszú programunk, és minden nap azt ”vegyük elő” amelyikre lehetőség adódik (persze hetente legalább háromszor legyen hosszú program).

A belek elszennyeződése gyakran együtt jár a különféle élősködők megjelenésével. Ilyen paraziták lehetnek a különféle bélférgek, amelyek jelenléte sokszor nem jár feltűnő tünetekkel, csak abból következtethetünk a jelenlétükre, hogy elszívják a beleinkből az értékes tápanyagokat. Ha élősködők vannak a beleinkben, a parazitákat szelíd gyógymódokkal nem tudjuk elűzni, de egy komoly béltisztító program kidolgozásakor általában gondolnak erre is.

A szervezet elmérgeződésének egy idő után sajnos tünetei is vannak. A különféle emésztési zavarok és hasi tünetek (puffadás, székrekedés, hasmenés, gázok termelődése, émelygés, hányás) utalhatnak arra, hogy a belső szerveink túlságosan elszennyeződtek. Ha ilyen tüneteket tapasztalunk, érdemes erősebb hatásfokkal rendelkező, komoly méregtelenítésbe kezdenünk. Erre eszközeink lehetnek a böjt, méregtelenítő gyógyteák, ezen növényekből készült étrendkiegészítő kapszulák.

Az egészséges étrend támogatására szakosodott wellness ipar komplex kúrákat fejlesztett ki a nagy arányú és hatásos méregtelenítésekhez. Ismerje meg a ToxiClean® méregtelenítő kúrát, amely átfogó és alapos munkát végez a leghatékonyabb és legjobb minőségű alapanyagokból készült szerei segítségével.

Ezzel a méregtelenítő kúrával könnyedén és gyorsan megtámogathatjuk a méreganyagokkal és szennyeződésekkel hasztalanul küzdő szervezetünket, hogy a természetes méregtelenítés folyamata a megfelelő tempóban és hatékonysággal legyen képes működni.

Ismerje meg a testét belülről is!

Egészségszint felmérés

Orvos szakértők segítségével, ismerje meg Ön is belülről a szervezete működését. Az ingyenes gyorsteszt kitöltésével megtudhatja, hogyan vigyázhat még jobban az egészségére, és miként tud megszabadulni a már kialakult egészségügyi problémáitól.

Érdekel az egészségi állapotom!

NaturalSwiss =
Az emésztés szakértője

Ajánlott termékeink

A böngészési előzményei alapján az alábbi termékeket ajánljuk Önnek.
Méregtelenítés könyv

Szervezet Méregtelenítése

Megjelent magyarul is Prof. Katarína Horák a pozsonyi egyetem Élelmiszeripari karának biokémiai és mikrobiológiai tanszékének biológiai professzora által írt nagy sikerű könyve. "A Szervezet méregtelenítése" címmel. A könyv megismerteti

1 990 Ft
Részletek
Kosárba teszem
Clean Inside rost

CleanInside Rost

A béltisztító rost kiegészítő a rostok segítségével megtisztítja a vastagbelet az összegyűlt lerakódásoktól és megelőzi az újabb lerakódások képződését.

7 990 Ft
Részletek
Kosárba teszem
Detox Vital

Detox Vital

Utántölti az elhasznált tápanyagokat vitaminokkal, ásványi anyagokkal és zöld növényi táplálékkal, ezzel segíti a test természetes méregtelenítő folyamatait.

7 990 Ft
Részletek
Kosárba teszem
NaturalSwiss =
Termékek összesen:
0