NaturalSwiss =
Az emésztés szakértője
Dr. Podlupszki Csaba Szerző: Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus

Méregtelenítés az egészségért

meregtelenites 1Az emberi szervezet folyamatosan méregtelenít, a felesleges anyagokkal együtt a testünk számára terhelő és mérgező anyagok is eltávoznak. Sajnos, a testünket érő méreganyag-terhelés idővel akkorára nőtt, hogy képtelenek vagyunk megfelelően megszabadulni ezektől az anyagoktól. Ezért nagyon fontos, hogy a napi szinten folyó méregtelenítési folyamatokat, az egészséges életmód részként, néha kiegészítő eszközökkel is megtámogassuk.

Hogyan kerülnek a szervezetünkbe mérgek?

A méreganyagok felhalmozódásához a káros összetevők mennyiségének megnövekedése vezetett. A mérgező anyagok egy részét a levegővel lélegezzük be, de a szervezetünkbe jutnak az elfogyasztott élelmiszerekből, a vízből, a dohányzással, az alkohollal, illetve a tisztítószerekből. Olyan kozmetikumokat és parfümöket használunk, amikben káros kemikáliák találhatók. Ezekről  a káros összetevőkről a sokak által látogatott TudatosVásárló.hu oldalon részletesen írnak.
A testünket szennyezik az antibiotikumok, a hormonok, illetve növényvédő szerek. Idővel ezek felhalmozódnak a szervezetünkben, és megbetegítenek minket.

Milyen tüneteket okoz a toxikus anyagok lerakódása a szervezetben?

A szervezet mérgekkel való telítődésének egy idő után tünetei vannak. A különféle emésztési zavarok és hasi tünetek (puffadás, székrekedés, hasmenés, gázok termelődése, émelygés, hányás) utalhatnak arra, hogy a belső szerveink túlságosan leterheltek, és már nem képesek maradéktalanul ellátni a feladatukat.

A belek elszennyeződése gyakran együtt jár a különféle élősködők megjelenésével. Ilyen paraziták lehetnek a különféle bélférgek, amelyek jelenléte sokszor nem jár feltűnő tünetekkel, de elszívják a beleinkből az értékes tápanyagokat. Ha élősködők vannak a beleinkben, a parazitákat szelíd gyógymódokkal nem tudjuk elűzni, de egy komoly béltisztító program kidolgozásakor általában erre is gondolnak.

Ha ilyen tüneteket tapasztalunk, érdemes erősebb hatásfokkal rendelkező, komoly méregtelenítésbe kezdenünk. Erre eszközeink lehetnek a böjt, a méregtelenítő gyógyteák, és a gyógynövényekből készült étrend-kiegészítők.

"A szervezet méregtelenítésével visszanyerjük az elveszett életerőt és vitalitást. "

A közjegyző által hitelesített vélemény megtekintéséhez kattintson a pecsétre.
a-szervezet-meregtelenitesevel-visszanyerjuk-az-elveszett-eleterot-es 1

Az orvosi egyetem elvégzését követően, 1981 óta dolgozom sebészként. A gyomor és a bélrendszeri betegségek érdekelnek, ezen belül elsősorban a vastagbél és a végbél betegségeivel foglalkozom. I. és II. fokú sebészi tanúsítványt szereztem. Ezt követően, gyermeksebészeti és gasztroenterológiai minősítésekkel egészítettem ki tanulmányaimat. Már 14 éve vezetek egy sebészeti osztályt. A praxisom során egyre gyakrabban találkozom a vastagbelet és a végbelet érintő betegségekkel, amelyek már olyan előrehaladott állapotúak, hogy műtéti beavatkozást igényelnek. Ez azt jelenti, hogy sok esetben a megelőzésre nem fordítottak megfelelő hangsúlyt, valamint elmaradt a betegségek korai stádiumában a konzervatív gyógykezelés. Visszatérően tapasztalom, hogy a páciensek csak a komplikációk jelentkezése, illetve a műtétet követően kapnak felvilágosítást arról, hogy a helyes életvitellel és a szervezet tisztításával elkerülhetik a kóros szövődmények kialakulását. Ebben nyújtanak hatékony segítséget a Clean Inside és a ToxiClean méregtelenítő programok. A hozzám forduló betegek figyelmét mindig felhívom a leggyakoribb életviteli hibákra. Különösen az egészségtelen táplálkozás veszélyezteti őket. Sajnos a legtöbb páciens étrendje szinte egyáltalán nem tartalmaz friss gyümölcsöket és zöldségeket, miközben túl sok fehérjét és zsiradékot fogyasztanak, főként húskészítmények, füstölt áruk formájában. A kevés folyadékbevitel, és az alacsonymaradékú étrend vezet a lassú bélmozgáshoz, a rendellenes székletürítéshez, székrekedéshez, valamint a vastagbélrák, a krónikus végbélrepedés, és az aranyér kialakulásához. A Clean Inside és a ToxiClean program megtanít minket helyesen étkezni, és arra, hogy létfontosságú a minél több folyadék fogyasztása, ami hozzájárul a bélmozgás beindításához. A Clean Inside és a ToxiClean programot saját tapasztalataim alapján ajánlom. A szervezet méregtelenítésével visszanyerjük az elveszett életerőt és vitalitást. Orvosi szempontból is hasznos az, hogy a méregtelenítés során a testünkből eltávoznak a káros anyagok, így erősödik az immunrendszer. A végbél rendszeres ürítése és megtisztulása a leghatásosabb rákmegelőzés. Ez rendkívül fontos, hiszen a daganatos megbetegedések sajnálatos módon, a régióban igencsak elszaporodtak.

Székrekedés és bélpanaszok

A szülők a gyermekeiket, már korai életkorban meg kell, hogy tanítsák, hogy a rendszeres székletürítés nagyon fontos! Ez azt jelenti, hogy rendszeresen kell ürítenünk minden nap, lehetőleg ugyanabban az egy időben: a legjobb reggel, felkelést követően. A székletürítési reflex beindításához igyunk éhgyomorra egy pohár vizet. Ha gyerekeinket nem tanítjuk meg a rendszeres székletürítésre, a későbbiekben, akár egy életen át is, problémáik lehetnek az ürítéssel (székletürítéssel). A Clean Inside program és a ToxiClean program, a teljes szervezet méregtelenítésének pozitív hatásai mellett, megtanítja nekünk a helyes életmód alapvető elveit. Tehát, hogy fogyasszunk sok folyadékot és magasmaradékú ételeket, így a fájdalmas székletürítés, gyors és egyszerű folyamattá válik. Ezzel búcsút mondhatunk az ismétlődő vastagbélgyulladásnak, a visszatérő aranyér vérzésnek, avagy másféle kellemetlen szövődményeknek: mint például a trombózis és a fájdalmas végbél nyálkahártya beesés. Némely betegnél, a fájdalmas és vérző végbélrepedés, rövid időn belül begyógyul.

Dr. Skodácsek Gusztáv
Komárom, 2015-04-26

Amennyiben szeretne további vásárlói véleményeket (melyeket közjegyző által hitelesítettek) olvasni ebben a méregtelenítés témakörben, kattintson a következő hivatkozásra:
Méregtelenítés vélemények

A szervezet méregtelenítése

meregtelenites 2 A méregtelenítésben több szervünk is részt vesz: a májunk, vesénk, a beleink egyik legfontosabb feladata a nem kívánatos anyagok kiválasztása, átmeneti tárolása, majd kiürítése.
A méregtelenítés tehát nem egy olyan folyamat, amit nekünk, magunknak kell elkezdeni. A mi feladatunk az, hogy emésztőrendszerünknek, és ezáltal a szervezetünk számára támogatást nyújtsunk ebben.

A folyamat során, a máj méregtelenítése kell, hogy az első lépés legyen, hiszen minden, a szervezetünkben raktározott, és a tisztulási folyamat révén felszabaduló méreganyag a májba kerül. Ha túlterhelt, nem lesz sikeres a kúra, a szennyeződések visszakerülnek a szövetekbe.

A modern életmód következtében a májból a patkóbélbe vezető epevezeték megvastagszik, ezáltal a kiürülés akadályoztatott, így nem csak a bélben okoz tüneteket az epe hiánya, hanem a májat is terheli a pangó epeváladék. Az epekövek kialakulásakor az epehólyagot teljes egészében el szokták távolítani, ami felborítja a zsíremésztés folyamatát.

A második lépés a vesék megtisztítása, az esetleges vesehomok vagy vesekövek eltávolítása. A vesékben nem tárolódnak méreganyagok, de ha a vizelet túl sűrű a nagyon alacsony vízfogyasztás miatt, illetve, ha az elfogyasztott folyadéknak csak kis százaléka tiszta víz, akkor a vesék nehezebb küzdenek meg a mérgek vérből történő kiválasztásával. A vesék által kiválasztott méreganyagok kiürítéséhez vizes közeg kell, amit csak jó minőségű, tiszta vízzel tudunk biztosítani. A májtisztítás segít visszaállítani a máj eredeti méregtelenítő funkcióját, ettől jobb lesz a közérzetünk is.

A vastagbélben kialakuló lerakódások kiváló élőhelyet biztosítanak a bélparaziták számára, melyek a belek kitisztításával eltávoznak. A belek megtisztításával csökken a vastagbélrák és a végbélrák kockázata, és a bélflóra egyensúlya is visszaáll, ami közvetlenül befolyásolja az immunrendszer állapotát.

Bár sokan azt hiszik, hogy a szervezet megtisztítása bonyolult dolog, ne féljünk belevágni! Most már sokféle étrend-kiegészítő áll a rendelkezésünkre, hatásukat pedig felerősíthetjük az életmódváltással.
A jól elvégzett méregtelenítés és béltisztítás hatására szervezetünk ellenállóbb lesz a fertőző betegségekkel szemben, csökkenhet a súlyunk, az emésztés és a bélflóra egyensúlyának helyreállásával a tápanyagok hasznosulása is sokkal jobb lesz. A méregtelenítés hatása azonban nem merül ki ennyiben, olyan problémáktól is megszabadulhatunk, mint a folyamatos fáradtság, a krónikus hasmenés és székrekedés. A méregtelenítés házilag abban is segít, hogy energikusabbnak érezzük magunkat, jobb lesz a közérzetünk és javulnak a mentális képességeink.

A méregtelenítés tünetei, mellékhatásai

A méregtelenítés otthon nem megterhelő folyamat, de arra készüljünk fel, hogy a méreganyagoktól való megszabadulás során, átmenetileg, érezhetjük magunkat álmosnak, fázékonynak, gyengének, és csökkenhet a teherbíró képességünk. Felléphet fejfájás, ingerlékenység, és rövidebb ideig, a bőrproblémák is rosszabbodhatnak. A mérgek kiürülése néha émelygéssel, fokozott izzadással járhat, gyakori a rossz lehelet. Mindezeket ellensúlyozandó, próbáljunk meg ilyenkor többet pihenni, öltözködjünk rétegesen, emellett ajánlott a fokozott folyadékbevitel. Legjobb a tiszta, tisztított víz vagy a gyógyteák.  

Melyik a leghatásosabb méregtelenítés?

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy melyik módszer a leghatékonyabb? Makrobiotikus étrend? Gyümölcskúra? Léböjtkúra? Esetleg izzasztókúrák vagy egyebek? Erről Dr. Sarkadi Ádám átfogóan ír a Természetgyógyász magazinban, méregtelenítő kúrák sokaságát bemutatva.

A ToxiClean® méregtelenítő kúra átfogó és alapos munkát végez, mivel a leghatékonyabb és legjobb minőségű alapanyagokból készült. Oly módon állították össze, hogy az a máj, továbbá a vér és egyéb szervek méregtelenítése tökéletes legyen.

A ToxiClean® pontosan azokat az aminosavakat tartalmazza, amelyek segítenek a nehézfémeket megkötni és eltávolítani a szervezetből. A nehézfémek jelentik az egyik legnagyobb veszélyt a májra, és ezek azok az anyagok, amelyeket hétköznapjaink során elkerülni lehetetlen.

A ToxiClean® olyan antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek a máj méregtelenítése után segítenek a helyreállításban, így a májfunkciók újra jól működhetnek. A regenerálásra azért van szükség, hogy a továbbiakban ez a létfontosságú szerv képes legyen eredeti feladatait ellátni.

A ToxiClean® a Clean Inside® Program együtt alkalmazva még hatékonyabban tisztít és méregtelenít.Utóbbi lehetővé teszi a test teljes megtisztítását azáltal, hogy a vastagbélből eltávolítja a toxikus anyagokat, lerakódásokat, parazitákat, nehézfémeket, és amellett kíméletes módon tisztítja a vastagbelet, májat, vesét és a vért.

Mennyi időnként méregtelenítsünk?

A méregtelenítő kúra elvégzése évente két alkalommal, tavasszal és ősszel ajánlott. Akkor is javasolt a méregtelenítő kúrát elvégezni, ha még nincsenek panaszaink, és el akarjuk kerülni a kellemetlen tünetek kialakulását. Ha pedig, már jelentkeztek a kellemetlen tünetek, mielőbb csináljuk végig.

Források:
https://tudatosvasarlo.hu/cikk/kritikus-kozmetikai-osszetevok
http://tgy-magazin.hu/betegsegek-a-tol-z-ig/meregtelenito-terapiak

Ismerje meg a testét belülről is!

Egészségszint felmérés

Orvos szakértők segítségével, ismerje meg Ön is belülről a szervezete működését. Az ingyenes gyorsteszt kitöltésével megtudhatja, hogyan vigyázhat még jobban az egészségére, és miként tud megszabadulni a már kialakult egészségügyi problémáitól.

Érdekel az egészségi állapotom!

A böngészési előzményei alapján az alábbi termékeket ajánljuk Önnek.
ToxiClean program
ToxiClean Program Max

A ToxiClean méregtelenítő Programot arra fejlesztettük ki, hogy a Clean Inside Programmal együtt alkalmazva még hatékonyabban tisztítsa és méregtelenítse belső szerveit az egészséges mindennapokért.

19 990 Ft
Részletek
Kosárba teszem
CleanInside program
CleanInside Program

A Clean Inside béltisztító Program három termékből áll, melyet kifejezetten a vastagbél legalaposabb és legtermészetesebb módon történő tisztítására fejlesztettünk ki.

19 990 Ft
Részletek
Kosárba teszem
Méregtelenítés könyv
Szervezet Méregtelenítése

Megjelent magyarul is Prof. Katarína Horák a pozsonyi egyetem Élelmiszeripari karának biokémiai és mikrobiológiai tanszékének biológiai professzora által írt nagy sikerű könyve. "A Szervezet méregtelenítése" címmel. A könyv megismerteti

1 990 Ft
Részletek
Kosárba teszem
NaturalSwiss =
Termékek összesen:
0