NaturalSwiss =
Az emésztés szakértője
Dr. Podlupszki Csaba Szerző: Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus

Méregtelenítsünk! De miért?

A méregtelenítés fontosságáról napjainkban egyre több és több szó esik. A legtöbbünk számára már természetes, hogy időről időre valamilyen módszerrel méregteleníteni kell. Már nem csodálkozunk azon, hogy tavasz és ősz tájékán minden újság méregtelenítő kúrák leírásával van tele, ugyanakkor ritkán gondolunk bele, hogy mi is a méregtelenítés és miért van szükség rá.

Minden nap méregtelenítünk

meregtelenites 1A méregtelenítés azonban nem a tudósok fejéből kipattant legmodernebb találmányok egyike. Az emberi szervezet folyamatosan méregtelenít, hiszen a kiválasztás részeként a szervezet számára felesleges anyagokkal együtt a testünk számára terhelő és mérgező anyagok is eltávoznak. Erre több szervünk is ”szakosodott”, a májunk, vesénk, a beleink egyik legfontosabb feladata a nem kívánatos anyagok kiválasztás, átmeneti tárolása, majd kiürítése.

A májnak két funkciója van, az egyik, hogy a rajta átáramló vért megtisztítsa a benne található méreganyagoktól, a másik pedig, hogy epét termeljen a zsírok emésztéséhez. A máj képes szétválasztani a szervezet számára szükséges és a káros anyagokat, kiszűri a vérből a gyógyszermaradványokat, kemikáliákat, mesterséges adalékanyagokat, és egyéb nem kívánatos összetevőket. Egy ideig tárolja ezeket, majd a bőrön, a veséken és a tüdőn keresztül megpróbál megszabadulni tőlük.

Ha méregtelenítő kúra, akkor a májunk tehermentesítése kell, hogy legyen az első lépés, hiszen minden, a szervezetünkben raktározott, és a tisztulási folyamat révén felszabaduló méreganyag a májba fog kerülni, ha az túlterhelt, nem érünk el semmit, a szennyeződés visszakerül a szövetekbe.

A második lépés a vesék megtisztítása, az esetleges vesehomok vagy vesekövek eltávolítása. A vesékben nem tárolódnak méreganyagok, itt általában az szokott lenni a probléma, hogy a vizelet túl sűrű a nagyon alacsony vízfogyasztás miatt, illetve, hogy az elfogyasztott folyadéknak csak kis százaléka tiszta víz. A vese által kiválasztott méreganyagok kiürítéséhez vizes közeg kell, amit csak jó minőségű, tiszta vízzel tudunk biztosítani.

A méregtelenítés tehát nem egy olyan folyamat, amit nekünk, magunknak kell elkezdeni. A mi feladatunk az, hogy ha emésztőrendszerünket, s ezáltal szervezetünket már leterheltük a modern hétköznapok mérgezőbbnél szennyezőbb adalékanyagaival, akkor segítsük elő a méregtelenítés folyamatát is.

A székrekedés, a különböző emésztési zavarok ugyanis sok esetben ennek a tünetei: a modern világnak, melyben élünk, és a számos szintetikus méreganyagnak, amivel emésztőrendszerünk soha korábban nem találkozott. A méregtelenítés célja pedig éppen ezeknek az anyagoknak a kisöprése a szervezetből.

A táplálkozás és a méregtelenítés összefüggései

Sajnos az ipari élelmiszertermelés általánossá válásával, a feldolgozott élelmiszerek arányának megnövekedésével a táplálkozásunkon belül, a gyorséttermek és franchise pékségek terjedésével, és a mesterséges adalékanyagok használatának elharapózásával a szervezetünket érő méreganyag-terhelés akkorára nőtt, hogy a szerveink természetes módon képtelenek megfelelően megszabadítani minket ezektől az anyagoktól.

Az étkezési szokásaink, a rohanó életmód, a zaklatott táplálkozási körülmények és a végletesen egyoldalú táplálkozás olyan terhet ró a szervezetre, amelyre evolúciósan nincs felkészülve. A lelkiállapotunk is befolyásolja az emésztőszerveink működését, ennek köszönhető például a gyomorfekély emelkedő gyakorisága napjainkban.

A modern életmód következtében a májból a patkóbélbe vezető epevezeték megvastagszik, ezáltal a kiürülés akadályoztatott, így nem csak a bélben okoz tüneteket az epe hiánya, hanem a májat is terheli a pangó epeváladék. Az epekövek kialakulásakor az epehólyagot teljes egészében el szokták távolítani, amely műtét felborítja a zsíremésztés folyamatát.

Mindez a megfelelő méregtelenítés, illetve sokszor akár egy lépcsővel egészségesebb életmód által kiküszöbölhető lenne, hiszen a méregtelenítés jótékony hatásai szinte azonnal érzékelhetőek: napokon belül könnyebbnek, fittebbnek és szabadabbnak érezzük magunkat, miközben szervezetünk is fellélegzik, kiüríti az oda nem illő vagy túlszaporodott parazitákat és nekilát eltávolítani az évek alatt felhalmozott modern mérgeket.

"A szervezet méregtelenítésével visszanyerjük az elveszett életerőt és vitalitást. "

A közjegyző által hitelesített vélemény megtekintéséhez kattintson a pecsétre.
a-szervezet-meregtelenitesevel-visszanyerjuk-az-elveszett-eleterot-es 1

Az orvosi egyetem elvégzését követően, 1981 óta dolgozom sebészként. A gyomor és a bélrendszeri betegségek érdekelnek, ezen belül elsősorban a vastagbél és a végbél betegségeivel foglalkozom. I. és II. fokú sebészi tanúsítványt szereztem. Ezt követően, gyermeksebészeti és gasztroenterológiai minősítésekkel egészítettem ki tanulmányaimat. Már 14 éve vezetek egy sebészeti osztályt. A praxisom során egyre gyakrabban találkozom a vastagbelet és a végbelet érintő betegségekkel, amelyek már olyan előrehaladott állapotúak, hogy műtéti beavatkozást igényelnek. Ez azt jelenti, hogy sok esetben a megelőzésre nem fordítottak megfelelő hangsúlyt, valamint elmaradt a betegségek korai stádiumában a konzervatív gyógykezelés. Visszatérően tapasztalom, hogy a páciensek csak a komplikációk jelentkezése, illetve a műtétet követően kapnak felvilágosítást arról, hogy a helyes életvitellel és a szervezet tisztításával elkerülhetik a kóros szövődmények kialakulását. Ebben nyújtanak hatékony segítséget a Clean Inside és a ToxiClean méregtelenítő programok. A hozzám forduló betegek figyelmét mindig felhívom a leggyakoribb életviteli hibákra. Különösen az egészségtelen táplálkozás veszélyezteti őket. Sajnos a legtöbb páciens étrendje szinte egyáltalán nem tartalmaz friss gyümölcsöket és zöldségeket, miközben túl sok fehérjét és zsiradékot fogyasztanak, főként húskészítmények, füstölt áruk formájában. A kevés folyadékbevitel, és az alacsonymaradékú étrend vezet a lassú bélmozgáshoz, a rendellenes székletürítéshez, székrekedéshez, valamint a vastagbélrák, a krónikus végbélrepedés, és az aranyér kialakulásához. A Clean Inside és a ToxiClean program megtanít minket helyesen étkezni, és arra, hogy létfontosságú a minél több folyadék fogyasztása, ami hozzájárul a bélmozgás beindításához. A Clean Inside és a ToxiClean programot saját tapasztalataim alapján ajánlom. A szervezet méregtelenítésével visszanyerjük az elveszett életerőt és vitalitást. Orvosi szempontból is hasznos az, hogy a méregtelenítés során a testünkből eltávoznak a káros anyagok, így erősödik az immunrendszer. A végbél rendszeres ürítése és megtisztulása a leghatásosabb rákmegelőzés. Ez rendkívül fontos, hiszen a daganatos megbetegedések sajnálatos módon, a régióban igencsak elszaporodtak.

Székrekedés és bélpanaszok

A szülők a gyermekeiket, már korai életkorban meg kell, hogy tanítsák, hogy a rendszeres székletürítés nagyon fontos! Ez azt jelenti, hogy rendszeresen kell ürítenünk minden nap, lehetőleg ugyanabban az egy időben: a legjobb reggel, felkelést követően. A székletürítési reflex beindításához igyunk éhgyomorra egy pohár vizet. Ha gyerekeinket nem tanítjuk meg a rendszeres székletürítésre, a későbbiekben, akár egy életen át is, problémáik lehetnek az ürítéssel (székletürítéssel). A Clean Inside program és a ToxiClean program, a teljes szervezet méregtelenítésének pozitív hatásai mellett, megtanítja nekünk a helyes életmód alapvető elveit. Tehát, hogy fogyasszunk sok folyadékot és magasmaradékú ételeket, így a fájdalmas székletürítés, gyors és egyszerű folyamattá válik. Ezzel búcsút mondhatunk az ismétlődő vastagbélgyulladásnak, a visszatérő aranyér vérzésnek, avagy másféle kellemetlen szövődményeknek: mint például a trombózis és a fájdalmas végbél nyálkahártya beesés. Némely betegnél, a fájdalmas és vérző végbélrepedés, rövid időn belül begyógyul.

Skodácsek Gusztáv
Komárom, 2015-04-26

Amennyiben szeretne további vásárlói véleményeket (melyeket közjegyző által hitelesítettek) olvasni ebben a méregtelenítés témakörben, kattintson a következő hivatkozásra:
Méregtelenítés vélemények

Méregtelenítsünk életmódváltással!

meregtelenites 2A méreganyagok felhalmozódásához nem csak a káros összetevők mennyiségének megnövekedése vezetett, hanem a mozgásszegény életmód és az annak következtében kialakult renyhe vérkeringés és kiválasztás is ludas. Ezért nagyon fontos, hogy a napi szinten folyó méregtelenítési folyamatokat néha kiegészítő eszközökkel is megtámogassuk.

Az első, amire oda kell figyelnünk, és tulajdonképpen nem igényel anyagi ráfordítást, csak egy kis odafigyelést, hogy naponta minimum 2 liter vizet megigyunk. Minden nap töltsünk legalább egy fél órát a szabad levegőn, hogy testünk oxigénellátását a megfelelő szinten biztosítsuk és a tüdő felületéről kiválasztódó méreganyagok távozását lehetővé tegyük.

Mozogjunk, minden nap, akkor is, ha csak nagyon kevés idő van rá! Legyen egy rövid és egy hosszú programunk, és minden nap azt ”vegyük elő” amelyikre lehetőség adódik (persze hetente legalább háromszor legyen hosszú program).

A belek elszennyeződése gyakran együtt jár a különféle élősködők megjelenésével. Ilyen paraziták lehetnek a különféle bélférgek, amelyek jelenléte sokszor nem jár feltűnő tünetekkel, csak abból következtethetünk a jelenlétükre, hogy elszívják a beleinkből az értékes tápanyagokat. Ha élősködők vannak a beleinkben, a parazitákat szelíd gyógymódokkal nem tudjuk elűzni, de egy komoly béltisztító program kidolgozásakor általában gondolnak erre is.

A szervezet elmérgeződésének egy idő után sajnos tünetei is vannak. A különféle emésztési zavarok és hasi tünetek (puffadás, székrekedés, hasmenés, gázok termelődése, émelygés, hányás) utalhatnak arra, hogy a belső szerveink túlságosan elszennyeződtek. Ha ilyen tüneteket tapasztalunk, érdemes erősebb hatásfokkal rendelkező, komoly méregtelenítésbe kezdenünk. Erre eszközeink lehetnek a böjt, méregtelenítő gyógyteák, ezen növényekből készült étrendkiegészítő kapszulák.

Az egészséges étrend támogatására szakosodott wellness ipar komplex kúrákat fejlesztett ki a nagy arányú és hatásos méregtelenítésekhez. Ismerje meg a ToxiClean® méregtelenítő kúrát, amely átfogó és alapos munkát végez a leghatékonyabb és legjobb minőségű alapanyagokból készült szerei segítségével.

Ezzel a méregtelenítő kúrával könnyedén és gyorsan megtámogathatjuk a méreganyagokkal és szennyeződésekkel hasztalanul küzdő szervezetünket, hogy a természetes méregtelenítés folyamata a megfelelő tempóban és hatékonysággal legyen képes működni.

A szervezet méregtelenítése

a-szervezet-meregtelenitese 1A szervezet méregtelenítése segít a testnek természetes módon megszabadulni az ember életminőségét befolyásoló felhalmozódott toxikus, mérgező anyagoktól. A legmegfelelőbb erre a méregtelenítés útja. A mai világban különböző vegyi hatásoknak vagyunk kitéve, melyeket szervezetünk nem képes feldolgozni és saját erejével kilökni magából. Ezek a toxikus lerakódások az elfogyasztott élelmiszerekből, a vízből, a levegőből származnak, hogy csak a leggyakoribb forrásokat említsük. A toxikus anyagok lerakódása a szervezetben olyan tüneteket eredményezhet, mint a kimerültség, székrekedés, emésztési zavarok, súlygyarapodás, puffadás, ingerlékenység, stb. A Clean Inside® Program lehetővé teszi a test teljes méregtelenítését azáltal, hogy a vastagbélből eltávolítja a toxikus anyagokat, lerakódásokat, parazitákat, nehézfémeket, és amellett kíméletes módon tisztítja a vastagbelet, májat, vesét és a vért.

Ki ne szeretne egészséges, fiatal és energikus lenni? Biztosra veszem, hogy mindenki. Hogyan őrizzük hát meg egészségünket, üdeségünket, életerőnket, és hogyan kerüljük el a mindnyájunkra leselkedő, fájdalmakat és gyötrelmeket okozó betegségeket? Az egyetlen helyes út az egészséges táplálkozáson kívül a test rendszeres méregtelenítése annak érdekében, hogy testünket ne árasszuk el és ne fojtsuk bele a toxikus hulladékanyagokba. A test méregtelenítése megelőzésre is szolgál. Ha beiktatjuk életmódunk napi rutinjába, megelőzhetjük a különböző betegségek kialakulását. Ráadásul még az öregedés folymata is lelassul.

Az utóbbi évtizedekben olyan jelentős életmódváltozások alakultak ki, főleg az élelmiszerek összetételét és az étkezési szokásokat illetően, amik ellentétbe kerültek „beprogramozott” metabolizmusunkkal. Ráadásul a modern világ eláraszt minket vegyi anyagokkal, például élelmiszerfogyasztáson, vízfogyasztáson, légzésen keresztül, és ezeket a vegyi anyagokat nem vagyunk képesek sem feldolgozni, sem külső segítség nélkül testünkből eltávolítani. Toxikus anyagok keletkeznek közvetlenül a testben is. Az egészséget nem csak a megfelelő élelmiszerek kiválasztása és kombinálása garantálja. Okvetlenül szükséges és nagyon fontos a méregtelenítés – a test tisztítása, ami által megszabadulunk a hulladékanyagoktól és az élelmiszerek megemésztetlen maradványaitól. Többségünk évtizedek, vagy egész életünk folymán nem tesz semmit annak érdekében, hogy testét megtisztítsa a mérgektől és a hulladékanyagoktól. Pedig a mai életmód mellett ha testünket és egészségünket optimális formában akarjuk tartani, a méregtelenítés okvetlenül szükséges.

A toxikus anyagokkal telt szervezetben a tünetek széles skálája nyilvánulhat meg, úgy mint a székletszorulás, hasmenés, rögös széklet, rendszertelen bélmozgás, puffadás, kellemetlen szagú lehelet, bűzlő gázok és széklet, kimerültség, gyakori influenza, fejfájás. Sokan mozgó méreganyagraktárra hasonlítunk, melyben a mérgező anyagok főleg a zsírrétegekben, de a többi szervekben is tárolódnak. Elárasztják az agyat, depressziót, szorongást, félelmet, stb. okoznak.

Ha szeretne segíteni testének és megtisztítani, hogy jobban érezze magát és jobb legyen az erőnléte, kövesse az itt található utasításokat. Mindenesetre a beleknek az összegyülemlett mérgező anyagoktól és parazitáktól való megtisztítása és a szervezet méregtelenítése minden „nagytakarítás” legjobb kezdete. Ugyanis ha nem tartjuk be az első és alapvető lépést, akkor a méregtelenítés elősegítésére elfogyasztott táp- és kiegészítő anyagok nem tudnak elegendő mértékben felszívódni. Ha először a vért, limfát, vagy a májat akarnánk méregteleníteni és nem szentelnénk kellő figyelmet az eltömődő vastagbélnek, a fellazult toxikus anyagok azonnal visszakerülnének a szervezetbe. Ennek következtében még betegebbek lennénk, mint a kúra kezdete előtt. Úgyhogy a belek tisztítása nélkül nem lehetséges a teljes méregtelenítés.

Ajánlatos szintén segíteni a szervezetnek táplálékkiegészítő készítmények fogyasztásával, melyek segítségével a méregtelenítés felgyorsul és hatásosabbá válik.

A Clean Inside® Program célzott módon, komplex méregtelenítés folyamatán keresztül segít megszabadítani a testet a toxikus anyagoktól a vastagbélben levő lerakódások, paraziták eltávolítása mellett, közben kíméletesen kitisztítva a belet, a májat, a vesét és a vért is.

A ToxiClean® Program a Clean Inside®-dal szinergikus módon hat. A leggyakrabban előforduló és legveszélyesebb nehéz fémek (higany, ólom, kadmium, arzén, nikkel, alumínium) és más mérgező anyagok, mint például cigarettafüst, sugárzások, kipufogógázok, vegyi anyagok, drogok és más rákkeltő anyagok eltávolításának ideális eszköze. A ToxiClean® Program egyes összetevőinek köszönhetően elérjük a máj megterhelésének csökkentését, valamint a vesék, a vér és a szervezet további részeinek komplett méregtelenítését. Továbbá erős antioxidánsok segítségével elérjük a hasznos baktériumok tevékenységének felújulását és az immunrendszer működésének javulását.

Máj méregtelenítése

maj-meregtelenitese 1

Annak megértése érdekében, hogy miért olyan fontos a máj méregtelenítése, tudni kell, hogy a májnak, mint létfontosságú szervnek milyen funkciói vannak, és mi történik a szervezetben, ha a máj funkciók megváltoznak.

Ebben az írásban nem soroljuk fel a máj minden funkcióját, csupán említést teszünk a legfontosabbakról, azaz a szénhidrát anyagcsere, fehérje anyagcsere, zsír anyagcsere, hormon anyagcsere, méregtelenítés, raktározás, bilirubin kiválasztás folyamatairól. Ez a felsorolás már önmagában is elegendő információ ahhoz, hogy tisztában legyünk azzal, mennyire fontos a máj méregtelenítése. A méregtelenítés nélkül az említettek közül több funkció módosulhat, ami számtalan betegség kialakulásához vezethet.

A máj tehát fontos szerepet játszik a legtöbb anyagcsere folyamatban, továbbá a szervezet számára szükséges vitaminokat és vasat raktároz. Abban az esetben, ha a májfunkciók romlanak, ezek az anyagok elérhetetlenné válnak a szervezet számára. A sejtek ez által nem jutnak megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminhoz, így az immunrendszer működése gyengül. Az immunrendszer működésének helyreállítása a máj méregtelenítés segítségével lehetséges.

A máj egyik fő funkciója

A máj szűrőként működik az emberi szervezetben, eltávolítja a különböző mérgező anyagokat, hogy ne kerüljenek vissza a véráramba és ne jussanak el a sejtekhez.

Mérgező hatásúak a vegyszerek, a gyógyszerek, a nehézfémek, az elhalt sejtek, mikroorganizmusok és egyéb szemcsés törmelékek. A máj speciális sejtjei lebontják, majd eltávolítják a szervezetből ezeket az anyagokat. Főleg ez az oka annak, hogy a máj méregtelenítése miért olyan fontos az egészség megőrzése érdekében.

Egy-két száz évvel ezelőtt a máj méregtelenítő funkciója elégséges volt ahhoz, hogy a máj képes legyen ellátni a szervezet valamint önmaga méregtelenítését. Napjainkban azonban olyan mennyiségű méreganyag jut szervezetbe, amely túlterheli ezt a létfontosságú szervet, ebből adódóan jelenleg a máj méregtelenítő funkciója külső támogatást igényel.

Amikor a máj méregtelenítése valamilyen módon nem történik meg, akkor részben elveszíti szűrő funkcióját. Ez olyan hatású, mintha a máj részlegesen vagy teljesen eltávolításra került volna a szervezetből. Ebben az esetben a fent említett veszélyes anyagok a vérben felhalmozódnak és elárasztják a szervezet különböző részeit. A máj méregtelenítése a máj védelme érdekében történik. A cél az, hogy a túlzott mennyiségű méreganyag ezt a fontos szűrőt ne legyen képes károsítani. Amikor a máj méregtelenítése nem történik meg időben, a méreganyagok felhalmozódnak a szervezetben. Megjelennek a paraziták, a fertőzések krónikussá válhatnak és egy rossz általános egészségi állapot alakul ki. A máj méregtelenítése segítségével ez megelőzhető.

A túlterhelt májat kétféle módon lehet tehermentesíteni. Az egyik módszer a megelőzés, amikor tudatosan figyelünk arra, hogy mit fogyasztunk el, mellőzzük az adalékanyagokat tartalmazó élelmiszereket, figyelünk arra, hogy tisztított vizet igyunk. A bőrön keresztül bejutó méreganyagok mennyiségét is csökkentjük úgy, hogy organikus eredetű kozmetikai készítményeket használunk.

A másik módja a máj tehermentesítésének a máj méregtelenítése, amelyet rendszeresen el kell végeznünk annak érdekében, hogy a szervezet ne gyengüljön le. Ha csak a belélegzett levegő méreganyag tartalmát vesszük is figyelembe, akkor is világosan érthető, hogy a máj méregtelenítése elkerülhetetlen, nélküle nincs esély az egészség megőrzésére.

Májfunkció romlásának tünetei

A máj méregtelenítése nem egy olyan folyamat, amellyel meg kell várni a súlyos állapot kialakulását, hiszen akkor már olyan betegségek és rendellenességek is kialakulhatnak, amelyek következtében nem biztos, hogy visszaállítható az eredeti egészségi állapot, még akkor sem, ha utóbb a máj méregtelenítése mégis megtörténik.

A máj egy különösen nagy forgalmat lebonyolító szűrő a szervezetben. A méregtelenítő kapacitása az átlagos igénynél sokkal magasabb azért, hogy képes legyen elviselni a jelentős túlterhelést is. Ebből adódóan nem mindig tapasztalunk súlyos tüneteket, még akkor sem, amikor a májfunkciók vizsgált értékei a normálishoz képest már jelentős eltérést mutatnak. Pontosan ezért fontos nagyon a máj méregtelenítés rendszeressége.

A máj működésének romlására lehet következtetni abban az esetben, ha hosszabb időszakon keresztül tartó általános levertség jelentkezik minden ésszerű ok nélkül. Az emésztési zavarok is utalhatnak arra, hogy már szükségessé vált a máj méregtelenítése. Ezen kívül a túlzott és megmagyarázhatatlan fáradékonyság is a májfunkció romlásának tipikus tünetei közé tartozik. Ugyanis a szervezetet folyamatosan túlterhelik a véráramba jutó, és felhalmozódó méreganyagok. Ezek a tünetek önmagukban is olyan sok kellemetlenséggel járnak, hogy a máj méregtelenítése nélkülözhetetlenné válik.

Máj méregtelenítése a ToxiClean® segítségével

A ToxiClean® méregtelenítő hatású táplálék-kiegészítőt oly módon állították össze, hogy az a máj méregtelenítése, továbbá a vér és egyéb szervek méregtelenítése tökéletes legyen.

A ToxiClean® pontosan azokat az aminosavakat tartalmazza, amelyek segítenek a nehézfémeket megkötni és eltávolítani a szervezetből. A nehézfémek jelentik az egyik legnagyobb veszélyt a májra, és pontosan ezek azok az anyagok, amelyeket hétköznapjaink során elkerülni lehetetlen.

A ToxiClean® olyan antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek a máj méregtelenítése után segítenek a helyreállításban, így a májfunkciók újra jól működhetnek. Ez azért is fontos, mert a máj méregtelenítése után a regenerálás is szükséges, hogy a továbbiakban ez a létfontosságú szerv képes legyen eredeti feladatait ellátni.

A ToxiClean® pontosan úgy került kifejlesztésre, hogy a méregtelenítési és regenerálódási folyamatokat maradéktalanul legyen képes támogatni és helyreállítani.

Ismerje meg a testét belülről is!

Egészségszint felmérés

Orvos szakértők segítségével, ismerje meg Ön is belülről a szervezete működését. Az ingyenes gyorsteszt kitöltésével megtudhatja, hogyan vigyázhat még jobban az egészségére, és miként tud megszabadulni a már kialakult egészségügyi problémáitól.

Érdekel az egészségi állapotom!

A böngészési előzményei alapján az alábbi termékeket ajánljuk Önnek.
Méregtelenítés könyv
Szervezet Méregtelenítése

Megjelent magyarul is Prof. Katarína Horák a pozsonyi egyetem Élelmiszeripari karának biokémiai és mikrobiológiai tanszékének biológiai professzora által írt nagy sikerű könyve. "A Szervezet méregtelenítése" címmel. A könyv megismerteti

1 990 Ft
Részletek
Kosárba teszem
Clean Inside rost
CleanInside Rost

A béltisztító rost kiegészítő a rostok segítségével megtisztítja a vastagbelet az összegyűlt lerakódásoktól és megelőzi az újabb lerakódások képződését.

7 990 Ft
Részletek
Kosárba teszem
Detox Vital
Detox Vital

Utántölti az elhasznált tápanyagokat vitaminokkal, ásványi anyagokkal és zöld növényi táplálékkal, ezzel segíti a test természetes méregtelenítő folyamatait.

7 990 Ft
Részletek
Kosárba teszem
NaturalSwiss =
Termékek összesen:
0