Dr. Podlupszki Csaba Szerző: Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus

Méregtelenítés otthon

Hogy miért is szükséges időszakonként a méregtelenítés otthon? Érdemes tudnunk, hogy milyen mérgező anyagok jutnak szervezetünkbe nap mint nap, és azok hogyan befolyásolják annak működését.

Méregtelenítés otthon 1

A mérgező anyagok szervezetbe való bejutását egészséges életmód révén tudatosan lehet csökkenteni. Sajnálatos módon, a jelenlegi környezeti tényezők miatt megszüntetni lehetetlen azt. Az egészséges táplálkozás, és a méregtelenítés otthon, segít abban, hogy a különböző élelmiszer adalékanyagok ne juthassanak be szervezetünkbe. Ám ez csupán az egyik forrása a méreganyagoknak.

Kivétel nélkül minden ember szervezetébe kerülnek be mérgező anyagok, ezek nagy részét a levegővel lélegezzük be. A levegőben lévő nehézfémek jelentik napjaink egyik legnagyobb, mára már elkerülhetetlen problémáját. A leggyakoribb nehézfémek, amelyekkel szennyezzük magunkat, az alumínium, arzén, kadmium, ón, higany. Ezek különböző betegségeket, rendellenességeket okoznak. A nehézfém szennyezés, nehézfém mérgezés ellen kizárólag akkor tudunk védekezni, ha időszakos rutinná válik a folyamat.

Milyen teendőkre van szüksége?

Néhányan azt hiszik, hogy a testtisztító program roppant kényelmes feladat, hiszen nem kell semmilyen kezelésre járni, és ki sem kell mozdulni otthonról. Azonban kicsit több előkészületet igényel, mint gondolnánk, és kevésbé annyira gyors, mert azzal akár árthatunk is magunknak.

Méregtelenítés otthon 2

Az egész folyamat szervezéssel kezdődik. Tudnunk kell, hogy mennyi idő áll a rendelkezésünkre, majd eldönteni, hogy intenzív vagy kíméletes legyen-e. Ezek nagyon fontos tényezők egészségünk érdekében.

Az első és egyben a legfontosabb tudnivaló, hogy ha valakinek alapvetően egészségügyi problémái vannak, például folyamatos kezelést igénylő krónikus betegség, akkor a tisztítókúra kizárólag szakorvosi javaslatra, illetve felügyelet mellett történhet. A szervezet megtisztítása felelősséggel jár. A méreganyagok nagy része bekerül a véráramba, mielőtt véglegesen távozna. Nem javasolt várandós és szoptatós kismamáknak, valamint gyermekeknek. Az ő esetükben kizárólag szakorvos jóváhagyásával végezhető.

Amennyiben szeretne vásárlói véleményeket (melyek közjegyző által hitelesítettek) olvasni a témakörben, kattintson a következő hivatkozásra:
Méregtelenítés vélemények

Melyik a megfelelő módszer?

Napjainkban nagyon sok módszer létezik, melyek révén könnyedén elvégezhető a leghatásosabb méregtelenítés. Több esetben éppen a bőség zavara okozza a problémát. Ezért az ember sokszor teljesen tanácstalan, hogy mely módszert válassza, melyikre van szüksége, és melyik lesz az igazi, a leghatékonyabb.

Méregtelenítés otthon 3

A rengeteg módszer között nagyon sok olyasféle is található, mely révén a test megtisztítása ugyanúgy elvégezhető, de nagyon megterheli, megviseli a szervezetet. Legtöbbször ennek alapos oka van. A leggyakoribb, hogy kizárólag a méreganyagok eltávolítása kerül sorra. Ám az emésztés helyreállítása, valamint a tápanyagok pótlása már hiányzik. Ilyen esetekben az elért eredmény rövid életű. Egyes esetekben hiánybetegségek is kialakulhatnak.

A testtisztítás használható módszerei közül azok a leghatékonyabbak, melyek magukban foglalják a béltisztítás folyamatát. A bélflóra egyensúlyának helyreállítását, a méreganyagok eltávolítását, valamint a hasznos tápanyagok pótlását. Amennyiben ezek közül bármelyik is hiányzik, a program nem lesz teljes, a kívánt hatás elmarad.

Méregtelenítés egyszerűen: miben segít a ToxiClean® Méregtelenítő Program?

A ToxiClean® Program és a NaturalSwiss Béltisztító program együttes használata egyenes út a tökéletes és teljes méregtelenítéshez.

Méregtelenítés otthon 4

Azzal, hogy a méregtelenítő program is elvégezhető, nem terheli meg a szervezetet, külön szervezés sem kell hozzá, a hatása elképesztő.

A NaturalSwiss program gondoskodik arról, hogy a béltisztítás alapos legyen annak érdekében, hogy a későbbiekben ne okozzon problémát a tápanyagok megfelelő felszívódása. Ezen kívül a paraziták eltávolításáról is gondoskodik.

A Swiss Probiotix® probiotikum segít a béltisztítás után visszapótolni a hasznos baktériumokat. Így lesz biztosítva a tápanyagok teljes hasznosulása.

A NaturalSwiss ToxiClean® programja jelenti az egész folyamatban a konkrét méregtelenítést, ami eltávolítja a szervezetből a nehézfémeket. Megtisztítja a májat, vesét, és egyéb létfontosságú szerveket.

Amikor az elvégzése történik, legtöbbször az embernek kevésszer jut eszébe a létfontosságú anyagok pótlása. Holott ez ezeket vissza kell juttatni a szervezetbe. A Méregtelenítő program keretén belül erről a Detox Vital® gondoskodik. Széles spektrumú kiegészítőként kényelmessé teszi a tápanyagok és az antioxidánsok pótlását.

Hosszútávú eredményesség

A kúra akkor hatékony, ha a fent leírtak szerint végzi el valaki, s egyetlen tényezőt sem hagy figyelmen kívül. Még pár lépés szükséges a hosszú távú hatékonysághoz.

Amikor az elvégzésre kerül, és az ember visszatér a korábbi egészségtelen táplálkozásra, mozgásszegény életmódra, úgy az elért eredmények rövid életűek.

Érdemes a továbbiakban, rostban gazdag, vitamindús táplálkozásra áttérni, majd bevezetni a napi rutinba valamilyen testmozgást. Így az elért egészségi állapot még sokáig élvezhető lesz.

Az egészség és a szépség kulcsa

meregtelenites-egeszseg 1

A testtisztítás egy természetes eljárás, amely elősegíti a testben felhalmozódott és az emberi életminőséget károsan befolyásoló toxinok és mérgek eltávolítását. A mai világban az emberi szervezet vegyi anyagokkal telítődik, amelyeket képtelenség külső segítség nélkül kiválasztani, eltávolítani. A toxinok a szervezetbe étkezés során, vízzel és belégzés útján kerülhetnek be, hogy csak a leggyakoribb forrásokat említsük. A toxinokkal terhelt szervezetben jellemzően a sokféle tünetek jelentkezhet. Kimerültség, székrekedés, folyamatos emésztési zavarok, súlynövekedés, állandó puffadás, ingerlékenység, és így tovább. A Clean Inside® a test teljes körű testtisztítást végzi. Úgy, hogy megszabadítja a szervezetet a toxinoktól, a vastagbélben felhalmozódott lerakódásoktól, a parazitáktól, valamint a nehézfémektől. Közben kíméletesen tisztítja a vastagbelet, a májat, veséket és a vért, és a fogyókúra is hatásosabb lesz.

Paraziták ellen

Ki ne szeretne kortól és nemtől függetlenül, tele energiával, kellemes és aktív életet élni? A kérdés az, hogy mit teszünk / mit tehetünk ennek érdekében. Fontos tudni, hogy saját egészségünk alakulását mintegy háromnegyed részben, vagyunk képesek mi befolyásolni. Kevesen vannak tudatában annak, hogy a szervezet megtisztítása milyen fontos szerepet játszik ebben. A legtöbben egész életükben lusták arra, hogy megszabadítsák testüket a felgyülemlett mérgektől, parazitáktól és káros anyagcsere termékektől. A paraziták mindehol előfordulnak a környezetünkben, ezért bárhol kapcsolatba kerülhetünk velük. A szennyezett víz, a félig főtt hús vagy hal, a felületesen mosott gyümölcs, zöldség csak néhány a fertőzésforrások közül. Meglehetősen gyakori a házi kedvencektől, vagy beteg személyektől történő fertőződés is. A túlzott antibiotikum használat is növeli a problémát, mert negatívan hat a bélflórára és ezzel gyengíti az immunrendszert.

A vastagbél optimális állapota

Testünk rendszeres külső és belső karbantartásával legalább annyira fontos, mint házunk, lakásunk vagy gépkocsink megfelelő tisztántartása. Ennél fogva elengedhetetlen a vastagbél karbantartása is, amelyet akár a szervezetünk „tisztítóállomásának” is nevezhetünk. Csakis az egészséges és tiszta vastagbél az egészségünk és szépségünk kulcsa. A leggyakoribb probléma a csökkent bélmozgás és az elégtelen székürítés, ami a finomított, vegyileg és egyéb módon feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának következménye. Egyúttal rengeteg zsírt, cukrot és füstölt élelmiszert fogyasztunk, a nyers zöldségről és gyümölcsről pedig teljesen megfeledkezünk. gy szervezetünkből hiányzik a rost, az a beleket tisztító „seprő”, ami a táplálékunk fontos részét képezi. Ilyen körülmények között szervezetünk képtelen megfelelően működni. Még a látszólag jó székürítés mellett sem, és a hosszas fogyókúra sem jár tartós eredménnyel.

A vastagbél egyik fontos feladata az összes mérgező, erjedő és rothadó hulladék anyag kiürítése a szervezetből. Már fiatalabb korban keletkeznek a bélfalon ragacsos lerakódások, amelyek idővel megkeményednek, és bent rekednek. Ez a szennyezettség kezdetben csak enyhébb tüneteket, például puffadást, enyhe fáradtságot, szétszórtságot, ingerültséget, szorongást okoz. Később jelennek meg az immunrendszeri problémák, allergia, krónikus gyulladások és más betegségek, beleértve a bélrákot is. A fiatalabb nők gyakran küszködnek arcukon megjelenő kiütésekkel, amelyek nem reagálnak a szokványos kezelésekre. A termékeny korban lévő nőknél a nem tiszta vastagbél a meddőség egyik oka lehet. Sőt idő előtt öregszünk mindannyian.

Tisztítókúra – hogyan és mikor?

A vastagbél nem cserélhető úgy, mint a vízvezeték. Időben kell elkezdeni gondoskodni róla és rendszeresen karbantartani. Az emberi szervezet meglepően hatásosan képes megújulni, ha biztosítjuk számára az ideális feltételeket. Évszázadok óta ismertek olyan módszerek, amelyek nemcsak megszüntetik a nehézségeinket, de képesek azokat megelőzni is. A méregtelenítő kúra közkedvelt, emiatt végeznek sokan tisztítást tavasszal és ősszel. Gyakorlatilag bármilyen életkorban végezhető. Megelőző jelleggel az elvégzése tavasszal és ősszel hatékonyabb lehet. Fontos figyelembe venni szervezetünk egészségi állapotát, az optimális adagolást, a program idejét és módját.

A sikeres méregtelenítő kúra

A kúra idején nagyon fontos a nagy mennyiségű folyadékbevitel, szénsavmentes ásványvíz, gyógynövény tea, és tiszta meleg víz formájában. Ajánlott minimumra csökkenteni a dohányzást és az alkoholfogyasztást.

 • Folyadékbevitel és az italok 
  Ahogyan a tápanyagok folyadék által jutnak a sejtekbe, ugyanúgy folyadék által távoznak onnan az anyagcsere végtermékei is. Emiatt feltétlenül szükséges az optimális folyadékbevitel (0,3-0,4 liter 10 kilogrammnyi testsúlyra). Ajánlott szűrt vizet, vagy vízvezetékből származó, de tiszta és lágy (alacsony ásványi anyag tartalmú) vizet fogyasztani. A klórozott vizet jobb, ha előbb állni hagyjuk. A tisztítókúra idején mellőzzük a cukor és vegyi anyag tartalmú, dúsított italok fogyasztása (pl. foszfátok). A gyümölcs és zöldséglevek megfelelőek. Azonban előnyösebb a zöldség és gyümölcs egészben történő fogyasztása, mivel azok a bélműködéshez szükséges rostokat is tartalmazzák.
 • Diéta, fogyókúra, böjt
  Az étkezés is fontos szerepet játszik a méregtelenítésben. Az élelmiszerek nem csupán energia- és tápanyagforrást jelentenek, hanem tisztító szerepük is van. zért a rostokban gazdag élelmiszereket kellene előnyben részesítenünk. A rostok ugyanis megkötik a vizet, térfogatuk ezáltal megnő, így kellő tömeget biztosítanak a bélizmok munkájához. Az előnye ennek az, hogy a megemésztett táplálék gyorsabban halad át a beleken. Kitűnő természetes rostforrások a hüvelyesek, a gabonafélék, a zöldségek, a gyümölcsök, a lenmag, stb. Jó, ha olyan speciális táplálék-kiegészítővel gazdagítjuk étrendünket, mint például a Clean Inside® rost. A fokozott rostbevitel és a rostos táplálék-kiegészítők a paraziták eltávolításában is segítenek. Ez azonban önmagában még nem elegendő. A probléma megoldásához specifikus növénykeverékek alkalmazása is szükséges. A siker érdekében ajánlott kerülni a belsőségek, a vörös hús, a rántott és füstölt ételek, a finomított szénhidrátok (cukrok), a tej és a tojás fogyasztását. Jó az évszakhoz illő zöldség (télen például a burgonya, káposzta, kelkáposzta, brokkoli) bevitele. Délelőtt, csak egészben lévő gyümölcsöt fogyasszunk, jól rágjuk meg. Ebédre majd vacsorára (este hat óráig) ehetünk párolt zöldséget, burgonyát, hántolatlan rizst, kölest vagy hajdinát, mindig nyers zöldséggel kombinálva. Egy kisebb böjt is ajánlott.
 • Tejsavbaktériumok – probiotikum
  Az egészséges szervezetben jelenlévő baktériumok egy dinamikus közösséget alkotnak. Meghatározó szerepet töltenek be a „jótékony”, laktobacilusok., amelyek többek között gátolják az epesavak, ürülékképző epesavakká történő átalakulását. Hozzájárulhatnak a vastagbélrák kialakulásához. Fontos szerepük az antibiotikus tulajdonságokkal rendelkező bakteriocin-t képző tevékenység is. Gátolják a kórokozó és rothasztó baktériumok túlszaporodását. A vastagbél optimális működése érdekében, tehát, elengedhetetlen a tejsavbaktériumok rendszeres, napi szinten történő fogyasztása. A probiotikum természetes formában megtalálható a savanyú káposztában, a kovászos uborkában. A joghurtokban, az aludttejben, vagy a túróban. Aki kevés mennyiséget a felsorolt élelmiszerekből, annak szüksége van probiotikumra. Ezt a Swiss Probiotix® táplálékkiegészítő segítségével pótolhatja.
 • Gyógynövények: 
  A gyógynövények teák és gyógynövénykivonatok formájában történő fogyasztása jó hatással van a gyomor működésére. Emellett a belek, a vesék és a máj méregtelenítésére, tisztítására is. Ilyen gyógynövények például a kamilla, a menta, a csalánlevél, a gyermekláncfű, a medvehagyma, a bíbor kasvirág, a közönséges bojtorján, a nyírfalevél, stb. Petrezselyem, fokhagyma, rebarbara, gyömbér és szőlő fogyasztásával fokozhatjuk a tisztítókúra hatékonyságát. Jól bevált a zöld árpa, a Chlorella zöldmoszat és a spirál formájú, kékeszöld algafajta, a Spirulina Platensis fogyasztása. A megfelelő bélműködés visszaállítása érdekében, szüksége lehet méregtelenítő gyógytea keverékek fogyasztására, kis mennyiségben is segíthet.
  Slim tea
  A Slim Tea®egyedülálló, koffeinmentes gyógytea keverék, amely tizenegy, szakértők segítségével kiválasztott, hatásukban egymást kitűnően kiegészítő gyógynövényből áll:.szennalevél, kamillavirág, édesköménymag, mentalevél. Borsmentalevél, csipkebogyó, fahéjkéreg, varjútövis bengekéreg, gyömbérkéreg, őszbogáncsmag, medveszőlőlevél, természetes citromízesítéssel kiegészítve. A kamillavirág ellazítja a szervezetünket és hatékonyabbá teszi az éjszakai pihenést. Az édesköménymag és a borsmentalevél segítik az egészséges emésztést, a gyömbérgyökér pedig enyhíti a gyomorfájás és a puffadás tüneteit, ugyanakkor serkenti az emésztést. A Slim Tea® összetételének köszönhetően méregteleníti a májat, a vesét és a vért is. Nyugtatja az idegrendszert is, így ideális ital elalvás előtt. Napi egy csésze tea biztosítja szervezetünk számára a puffadásmentes egészséges reggeli ürítést. A teakeverék használata biztonságos, hatékony, nagyon kényelmes és elősegíti a szervezet rendezett székletürítését.

  Bizonyos gyógynövények lehetővé teszik a különböző kórokozó mikroorganizmusok és paraziták eltávolítását a szervezetünkből. A leghatékonyabb gyógynövények közé tartozik a fekete dióhéj, a sóska, a fehér üröm. A  Pau D`Arco növény, a fokhagyma, a tökmag, az erdei pajzsika gyökér, a szegfűszeg őrlemény, a grapefruitmag-kivonat, a kurkuma gyökér, stb. A paraziták eltávolítása szempontjából kitűnő táplálék-kiegészítőnek számít a Clean Inside® program részét képező, 18 gyógynövény összetevőből álló Parasic® anti-parazita készítmény. A készítményben lévő gyógynövények már régóta ismertek a népi gyógyászatban. Évezredek óta alkalmazzák őket a kórokozó baktériumok, penészek és élesztőgombák eltávolításában. Hasonlóképpen segítenek az élősködők, a bél paraziták, ill. ezek petéinek a vastagbélből és szervezetünk más részeiből történő eltávolításában.

  Bizonyos gyógynövények lehetővé teszik a különböző kórokozó mikroorganizmusok és paraziták eltávolítását a szervezetünkből. A leghatékonyabb gyógynövények közé tartozik a fekete dióhéj, a sóska, a fehér üröm, a Pau D`Arco növény, a fokhagyma, a tökmag, az erdei pajzsika gyökér, a szegfűszeg őrlemény, a grapefruitmag-kivonat, a kurkuma gyökér, stb. A paraziták eltávolítása szempontjából kitűnő táplálék-kiegészítőnek számít a Clean Inside® program részét képező, 18 gyógynövény összetevőből álló Parasic® anti-parazita készítmény. A készítményben lévő gyógynövények már régóta ismertek a népi gyógyászatban. Évezredek óta alkalmazzák őket a kórokozó baktériumok, penészek és élesztőgombák eltávolításában. Hasonlóképpen segítenek az élősködők, a bél paraziták, ill. petéinek a vastagbélből és szervezetünk más részeiből történő eltávolításában.

 • Életmódváltás
  A káros anyagok szervezetünkből való eltávolítását fokozza a testmozgás, a meleg fürdő, a meleg zuhany és a szauna. A fürdés előtti kis száraz masszázs szintén segíti az anyagcserét, serkenti a vérkeringést. Ezáltal fokozza a mérgek eltávolítását a szervezetből. A reggeli fogmosás mellett a nyelv megtisztításának is a személyi tisztálkodás részét kellene képeznie. A lepedék eltávolításán túl az enyhe masszírozás serkenti az emésztőszervek működését. Hatékonyabb a folyamat, ha kipihentek vagyunk, lazítunk és kerüljük a stresszt.

Hogyan állapíthatjuk meg a méregtelenítés hatékonyságát?

Nézze meg nyelvét a tükörben! Hogy miért? Azért, mert a nyelv az ízlelőszervünk és egyben az emésztőrendszer kezdete is, mondhatni az emésztőrendszer tükre.

A rózsaszín, tiszta nyelv tiszta emésztőszervekre utal, míg bármilyen, a nyelven lévő lepedék azok szennyezettségéről tanúskodik.

 • a kivörösödött nyelv sárgás vagy zöldes lepedékkel anyagcsere zavarra utal
 • a barnás-feketés elszíneződés táplálékmozgási és emésztési zavart jelez
 • A fehér lepedék az emésztőrendszer mérgezettségét mutatja. Ha jelentős, főleg a nyelv gyökerénél, akkor a vastagbél mérgezett. A középső részen található lepedék azt jelenti, hogy a gyomor, a hasnyálmirigy, valamint a vékonybél mérgezett. Az egész nyelvet befedő fehér lepedék, emésztési problémákat takar

A felsorolt jelenségeket csak akkor tanuljuk meg helyesen megkülönböztetni egymástól, ha naponta vizsgáljuk a nyelvünket. A krónikus fehér lepedéket képtelenség lehet letisztítani, úgy tűnik mintha a nyelv része lenne. Az akut fehér lepedék a betegség gyógyulása után magától eltűnik. A krónikus lepedéktől csak több hónapig tartó, megfelelő táplálkozással, és az előidéző betegségből felgyógyulva tudunk megszabadulni.

Ha a lepedékréteg fokozatosan vékonyodik és annak újraképződése megszűnik, megszabadultunk a mérgező hulladék anyagoktól, a tisztítókúra sikeres volt.

Miért jó egyidejűleg használni a ToxiClean®, és Clean Inside® programot?

Annak érdekében, hogy a szervezet megtisztítása a lehető leghatékonyabb legyen, négy lépés szükséges:

 1. A belek megtisztítása a felhalmozódott méreganyagoktól és parazitáktól a Clean Inside® Program segítségével.
  Ugyanis ha nem tartjuk be ezt az első, kulcsfontosságú szabályt, a méregtelenítéshez szükséges tápanyagok, valamint kiegészítők képtelenek megfelelően felszívódni. Ha először a vér, nyirok, vagy máj megtisztítását végezzük el, de és nem felfelejünk el foglalkozni a beszennyeződött vastagbéllel, a felszabaduló méreganyagok rögtön visszajuthatnak a szervezetbe. Ennek következtében betegebbek lennénk, mint a kúra előtt. Tehát a belek megtisztítása nélkül lehetetlen a teljes folyamat. A további lépések elvégzéséhez a ToxiClean® program mindhárom összetevőjét kell használni.
 2. A belek feltöltése hasznos baktériumokkal a Swiss Probiotix® segítségével.
  A belekben található káros baktériumok méreganyagokat termelnek, ami elhúzódó betegségeket okoz és krónikusan károsítja a szervezetet. Ezzel ellentétben, a hasznos baktériumok, úgynevezett probiotikumok, kedvezően hatnak a bélflóra egyensúlyáraGátolják a káros baktériumok növekedését, javítják az emésztést, erősítik az immunrendszert, így javítják a szervezet ellenálló képességét. Közismert, hogy amennyiben a hasznos baktériumok elérik a vékony-, illetve a vastagbelet, túlélésükhöz rost szükséges, amelyet az elfogyasztott táplálék tartalmaz. Célszerű emiatt a Swiss Probiotix® kapszula és a Clean Inside® rost egyidejű használata. A Swiss Probiotix® kapszulák a hasznos baktériumok legkedveltebb tápanyagát (ún. FOS-t, fruktooligoszacharidet) tartalmazzák, a Clean Inside® rost pedig élelmi rostban gazdag.
 3. A máj méregtelenítése, valamint a vese, a vér, illetve a szervezet további részeinek megtisztítása a ToxiClean® segítségével.
  Összetételének köszönhetően ideális a leggyakoribb és legveszélyesebb nehézfémek (higany, ólom, kadmium, arzén, nikkel, alumínium). Emellett egyéb méreganyagok (cigarettafüst, sugárzás, kipufogó gázok, vegyszerek, kábítószerek) és más rákkeltő anyagok eltávolítására. Így járul hozzá a máj és a többi szerv munkájához. Továbbá segít a megfelelő C- és E-vitamin szint biztosításában az oxidáció okozta károsodások kiküszöböléséhez. Szilimarint (máriatövismag kivonatot) is tartalmaz, amely hatékony védelmet nyújt a májat károsító méreganyagokkal szemben. Elősegíti a máj, a vesék, a vér, illetve a bőr méregtelenítését.
 4. A szervezet feltöltése létfontosságú tápanyagokkal és antioxidánsokkal a Detox Vital® segítségével.
  A szervezet a jelenlevő méreganyagok eltávolításához létfontosságú vitaminokat, illetve ásványi anyagokat használ fel. Ez csökkentheti a szervezet ellenálló-képességét. A Detox Vital® az összes fontos vitamin és ásványi anyag (a vas kivételével) hatékony keveréke. Összetevői a legjobb hatás érdekében kiegészítik az enzimek, aminosavak, valamint zöld növényi táplálék funkcióit. A Detox Vital® segít feltölteni a szervezetet fontos tápanyagokkal acélból, hogy az immunrendszer megfelelően működhessen. Egyúttal biztosítja a szükséges vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, aminosavak és további létfontosságú tápanyagok megfelelő arányát.

Gyors méregtelenítő kúrák: a 3-5-7 napos méregtelenítés közel sem tökéletes

3-5-7-napos-meregtelenites 1

Rohanó világunkra egyre inkább jellemző, hogy mindent a lehető leghamarabb szeretnénk elérni. Karcsú alakra, izmos testre, egészséges szervezetre vágyunk pár nap alatt. Igaz ez a testtisztítás esetében is, azonban egy dolgot vegyünk figyelembe: az igazán jó eredményhez bizony időre van szükség.

Okkal egyre népszerűbb a 3-5-7 napos program, hiszen pontosan azt spórolja meg, amiből az emberek többségének a legkevesebb van: az időt. Ennek azonban ára van, a gyors méregtelenítő kúrák csúcsra járatják a szervezetet, amely ennek ellenére, vagy éppen ezért sem képes a teljes és alapos megtisztulásra.
A felgyülemlett mérgek egy jelentős résznek lebontásához és kiürüléséhez egyszerűen kevés csupán néhány nap. A 3-5-7 napos program ezért elsősorban a tűzoltásra jó. Azaz, ha valamilyen okból gyors eredményt akarunk elérni, de nem törekedünk a tökéletességre. Bátran kipróbálhatjuk, minden más esetben azonban szánjunk több időt a méregtelenítésre. És még egy fontos tudnivaló: a néhány napos kúra alatt fokozottan figyeljük szervezetünk jelzéseit. A hirtelen, lökésszerű kivitelezése ugyanis sok esetben többet árt, mint amennyit használ.

Mire vigyázzunk?

Többször kell hangsúlyozni, hogy ezek a kúrák fokozott megterhelést jelentenek a szervezetünk számára. Gondoljunk csak bele: ha érezzük, hogy elkerülhetetlen az azonnali méregtelenítés, akkor bizony már jócskán telítődtünk toxinokkal. Ez hosszú idő alatt történt, mi viszont napok alatt szeretnénk mindezt helyrehozni. Ennek pedig ára van, a 3-5-7 napos méregtelenítésnek bizony agresszívnek kell lennie, különben nem hoz eredményt. Éppen ezért, csak akkor alkalmazzuk, ha jó egészségnek örvendünk, rendben van a szívünk. Különösen figyeljünk arra, hogy ne szenvedjünk bélgyulladásban.
Igyunk több folyadékot, pontosabban tiszta, buborékmentes vizet. Ez akkor is igaz, ha a 3-5-7 napos testtisztítás során gyógyteákat fogyasztunk. Gondoskodjunk a vitaminok és tápanyagok utánpótlásáról. A gyors elvégzésének egyik velejárója ugyanis az, hogy ezek jelentős részét kitakarítja a szervezetünkből.
És még valami: ha a kúra alatt rosszabbul kezdjük érezni magunkat, belázasodunk, hirtelen elgyengülünk, inkább hagyjuk abba. Válasszunk egy hosszabb, de kíméletes módszert. Természetesen előzőleg egyeztessünk orvosunkkal!

Gyorsaság helyett törekedjünk a biztos eredményre

Amennyiben tehát biztosra akarunk menni, és a testünket is szeretnénk megóvni a túlzott igénybevételtől, válasszuk inkább a 30-60 napos kúrákat. Ezek alaposan, mégis kíméletesen szabadítanak meg a káros anyagoktól. Kevésbé terhelik az emésztőrendszert és különösen a béltraktust, így a testünk megtisztítása nem vált ki váratlan reakciókat. Nincsenek hirtelen rosszullétek, heves székelési vagy vizelési inger sem jelentkezik. Egyszerűen azért, mert a szervezet elegendő időt kap arra, hogy hozzászokjon a kívülről beindított méregtelenítéshez. Ennek köszönhetően a belső tisztulási folyamatok is beindulnak, illetve megerősödnek, a kúra pedig még tökéletesebb lesz.

NaturalSwiss =
Az emésztés szakértője
A böngészési előzményei alapján az alábbi termékeket ajánljuk Önnek.
Programul ToxiClean
ToxiClean Program

A ToxiClean méregtelenítő Programot arra fejlesztettük ki, hogy a Clean Inside Programmal együtt alkalmazva még hatékonyabban tisztítsa és méregtelenítse belső szerveit az egészséges mindennapokért.

24 980 Ft
Részletek
Kosárba teszem
CleanInside program
CleanInside Program

A Clean Inside béltisztító Program három termékből áll, melyet kifejezetten a vastagbél legalaposabb és legtermészetesebb módon történő tisztítására fejlesztettünk ki.

24 980 Ft
Részletek
Kosárba teszem
Méregtelenítés könyv
Szervezet Méregtelenítése

Megjelent magyarul is Prof. Katarína Horák a pozsonyi egyetem Élelmiszeripari karának biokémiai és mikrobiológiai tanszékének biológiai professzora által írt nagy sikerű könyve. "A Szervezet méregtelenítése" címmel. A könyv megismerteti

990 Ft
Részletek
Kosárba teszem
NaturalSwiss =
Termékek összesen:
0