NaturalSwiss =
Az emésztés szakértője
Dr. Podlupszki Csaba Szerző: Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus

Méregtelenítés otthon

Hogy miért is szükséges időszakonként a méregtelenítés otthon? Érdemes tudnunk, hogy milyen mérgező anyagok jutnak szervezetünkbe nap mint nap, és azok hogyan befolyásolják annak működését.

Méregtelenítés otthon 1

A mérgező anyagok szervezetbe való bejutását egészséges életmód révén tudatosan lehet csökkenteni, de sajnálatos módon, a jelenlegi környezeti tényezők miatt megszüntetni lehetetlen azt. Az egészséges táplálkozás, és a méregtelenítés otthon, segít abban, hogy a különböző élelmiszer adalékanyagok ne juthassanak be szervezetünkbe, ám ez csupán az egyik forrása a méreganyagoknak.

Kivétel nélkül minden ember szervezetébe kerülnek be mérgező anyagok, ezek nagy részét a levegővel lélegezzük be. A levegőben lévő nehézfémek jelentik napjaink egyik legnagyobb, mára már elkerülhetetlen problémáját. A leggyakoribb nehézfémek, amelyekkel szennyezzük magunkat, az alumínium, arzén, kadmium, ón, higany. Ezek különböző betegségeket, rendellenességeket okoznak. A nehézfém szennyezés, nehézfém mérgezés ellen kizárólag akkor lehet védekezni, ha időszakos rutinná válik a méregtelenítés otthon.

Mielőtt megkezdődne a méregtelenítés otthon

Néhányan azt hiszik, hogy a gyors méregtelenítés otthon roppant kényelmes feladat, hiszen nem kell semmilyen kezelésre járni, és ki sem kell mozdulni otthonról. Azonban kicsit több előkészületet igényel, mint gondolnánk, és nem is olyan gyors, mert azzal akár árthatunk is magunknak.

Méregtelenítés otthon 2

Az egész folyamat nem kezdődhet meg szervezés nélkül. Tudnunk kell, hogy mennyi idő áll a rendelkezésünkre, hogy intenzív vagy kíméletes legyen-e a méregtelenítés otthon. Ezek nagyon fontos tényezők egészségünk érdekében.

Az első és egyben a legfontosabb tudnivaló, hogy ha valakinek alapvetően egészségügyi problémái vannak, például folyamatos kezelést igénylő krónikus betegség, akkor a méregtelenítés otthon kizárólag szakorvosi javaslatra, illetve felügyelet mellett történhet. A szervezet megtisztítása felelősséggel jár, hiszen a méreganyagok nagy része bekerül a véráramba, mielőtt véglegesen távozna. Nem javasolt várandós és szoptatós kismamáknak, valamint gyermekeknek. Az ő esetükben kizárólag szakorvos jóváhagyásával végezhető.

Amennyiben szeretne vásárlói véleményeket (melyek közjegyző által hitelesítettek) olvasni méregtelenítés témakörben, kattintson a következő hivatkozásra:
Méregtelenítés vélemények

Melyik a megfelelő módszer?

Napjainkban nagyon sok módszer létezik, melyek révén könnyedén elvégezhető a leghatásosabb méregtelenítés otthon. Sok esetben éppen a bőség zavara okozza a problémát, ezért az ember sokszor teljesen tanácstalan, hogy mely módszert válassza, melyik lesz az igazi, a leghatékonyabb.

Méregtelenítés otthon 3

A rengeteg módszer között nagyon sok olyan is található, mely révén ugyan a méregtelenítés otthon elvégezhető, de nagyon megterheli, megviseli a szervezetet. Legtöbbször ennek alapos oka van. A leggyakoribb, hogy kizárólag a méreganyagok eltávolítása kerül sorra, ám az emésztés helyreállítása, valamint a tápanyagok pótlása már nem képezi részét a módszernek. Ilyen esetekben az elért eredmény nem lesz hosszú életű, egyes esetekben hiánybetegségek is kialakulhatnak.

A méregtelenítés otthon használható módszerei közül azok a leghatékonyabbak, melyek magukban foglalják a béltisztítás folyamatát, a bélflóra egyensúlyának helyreállítását, a méreganyagok eltávolítását, valamint a hasznos tápanyagok pótlását. Amennyiben ezek közül bármelyik is hiányzik, a méregtelenítés nem lesz teljes, ígynem is érheti el a kívánt hatást.

Méregtelenítés otthon a ToxiClean® Méregtelenítő Programmal

A ToxiClean® Program és a NaturalSwiss Béltisztító program együttes használata egyenes út a tökéletes és teljes méregtelenítéshez.

Méregtelenítés otthon 4

Azzal, hogy a méregtelenítés otthon elvégezhető, nem terheli meg a szervezetet, nem igényel külön szervezést és a hatása elképesztő.

A NaturalSwiss program gondoskodik arról, hogy a béltisztítás alapos legyen annak érdekében, hogy a későbbiekben ne okozzon problémát a tápanyagok megfelelő felszívódása. Ezen kívül a paraziták eltávolításáról is gondoskodik.

A Swiss Probiotix® probiotikum segít a béltisztítás után visszapótolni a hasznos baktériumokat, így lesz biztosítva a tápanyagok teljes hasznosulása.

A NaturalSwiss ToxiClean® programja jelenti az egész folyamatban a konkrét méregtelenítést, ami eltávolítja a szervezetből a nehézfémeket, megtisztítja a májat, vesét, és egyéb létfontosságú szerveket.

Amikor a méregtelenítés otthon történik, legtöbbször az embernek nem jut eszébe a létfontosságú anyagok pótlása, holott ez elkerülhetetlen. A Méregtelenítő program keretén belül erről a Detox Vital® gondoskodik, ami széles spektrumú kiegészítőként kényelmessé teszi a tápanyagok és az antioxidánsok pótlását.

Hosszútávú eredményesség

A méregtelenítés otthon is hatékony lehet, ha a fent leírtak szerint végzi el valaki, s egyetlen tényezőt sem hagy figyelmen kívül. Még pár lépés szükséges a hosszú távú hatékonysághoz.

Amikor a méregtelenítés elvégzésre kerül, és az ember visszatér a korábbi egészségtelen táplálkozásra, mozgásszegény életmódra, úgy az elért eredmények nem tartanak sokáig.

Érdemes a továbbiakban, rostban gazdag, vitamindús táplálkozásra áttérni, és bevezetni a napi rutinba valamilyen testmozgást. Így az elért egészségi állapot még sokáig élvezhető lesz.

Méregtelenítés - az egészség és a szépség kulcsa

meregtelenites-egeszseg 1A méregtelenítés egy olyan természetes eljárás, amely elősegíti a testben felhalmozódott és az emberi életminőséget károsan befolyásoló toxinok és mérgek eltávolítását. A mai világban az emberi szervezet olyan vegyi anyagokkal telítődik, amelyeket nem tud külső segítség nélkül kiválasztani, eltávolítani. A káros anyagok a szervezetbe étkezés során, vízzel és belégzés útján kerülhetnek be, hogy csak a leggyakoribb forrásokat említsük. A toxinokkal terhelt szervezetben jellemzően a következő tünetek jelentkezhetnek: kimerültség, székrekedés, emésztési zavarok, súlynövekedés, puffadás, ingerlékenység, és így tovább. A Clean Inside® a test teljes körű méregtelenítését végzi úgy, hogy megszabadítja a szervezetet a toxinoktól, a vastagbélben felhalmozódott lerakódásoktól, a parazitáktól, valamint a nehézfémektől és közben kíméletesen tisztítja a vastagbelet, a májat, veséket és a vért.

Ki ne szeretne kortól és nemtől függetlenül, tele energiával, kellemes és aktív életet élni? A kérdés az, hogy mit teszünk / mit tehetünk ennek érdekében. Fontos tudni, hogy saját egészségünk alakulását mintegy háromnegyed részben, vagyunk képesek mi befolyásolni. Kevesen vannak tudatában annak, hogy a méregtelenítés, a szervezet megtisztítása milyen fontos szerepet játszik ebben. A legtöbben egész életükben nem tesznek semmit azért, hogy megszabadítsák testüket a felgyülemlett mérgektől, parazitáktól és káros anyagcsere termékektől. A paraziták mindehol előfordulnak a környezetünkben, ezért bárhol kapcsolatba kerülhetünk velük. A szennyezett víz, a félig főtt hús vagy hal, a felületesen mosott gyümölcs, zöldség csak néhány a sok fertőzésforrás közül. Meglehetősen gyakori a házi kedvencektől, vagy beteg személyektől történő fertőződés is. A túlzott antibiotikum használat is növeli a problémát, mert negatívan hat a bélflórára és ezzel gyengíti az immunrendszert.

A vastagbél optimális állapota a jó kondíció és a szép külső kiindulási pontja.

Testünk rendszeres külső és belső karbantartásával legalább annyira fontos, mint házunk, lakásunk vagy gépkocsink megfelelő tisztántartása. Ennélfogva elengedhetetlen a vastagbél karbantartása is, amelyet akár a szervezetünk „tisztítóállomásának” is nevezhetünk. Csakis az egészséges és tiszta vastagbél lehet egészségünk és szépségünk kulcsa. A leggyakoribb probléma a csökkent bélmozgás és az elégtelen székürítés, ami a finomított, vegyileg és egyéb módon feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának következménye. Egyúttal túl sok zsírt, cukrot és füstölt élelmiszert fogyasztunk, a nyers zöldségről és gyümölcsről pedig teljesen megfeledkezünk, így szervezetünkből hiányzik a rost, az a beleket tisztító „seprő”, ami a táplálékunk fontos részét képezi. Ilyen körülmények között szervezetünk nem képes megfelelően működni, még a látszólag jó székürítés mellett sem. A vastagbél egyik fontos feladata az összes mérgező, erjedő és rothadó hulladék anyag kiürítése a szervezetből. Már fiatalabb korban keletkeznek a bélfalon ragacsos lerakódások, amelyek idővel megkeményednek és nem ürülnek ki. Ez a szennyezettség kezdetben csak enyhébb tüneteket, például puffadást, enyhe fáradtságot, szétszórtságot, ingerültséget, szorongást okoz. Később jelennek meg az immunrendszeri problémák, allergia, krónikus gyulladások és más betegségek, beleértve a bélrákot is. A fiatalabb nők gyakran küszködnek arcukon megjelenő kiütésekkel, amelyek nem reagálnak a szokványos kezelésekre. A termékeny korban lévő nőknél a nem tiszta vastagbél a meddőség egyik oka lehet. Sőt idő előtt öregszünk mindannyian.

Tisztítókúra – hogyan és mikor?

A vastagbél nem cserélhető úgy, mint a vízvezeték. Ezért kell időben elkezdeni gondoskodni róla és rendszeresen karbantartani. Az emberi szervezet meglepően hatásosan képes megújulni, ha biztosítjuk számára a megfelelő feltételeket. Évszázadok óta ismertek olyan módszerek, amelyek nemcsak megszüntetik a nehézségeinket, de képesek azokat megelőzni is. A méregtelenítő kúra közkedvelt, ezért végeznek sokan tisztítást tavasszal és ősszel. A méregtelenítés egy soha véget nem érő folyamat, az ideális állapot felé vezető úton. Gyakorlatilag bármilyen életkorban végezhető. Általában a megelőző méregtelenítés elvégzése tavasszal és ősszel hatékonyabb lehet. Ahhoz, hogy a méregtelenítés módszere egészségünk javát szolgálja és ne váljék kárára, fontos figyelembe venni szervezetünk egészségi állapotát, a megfelelő adagolást, a méregtelenítés idejét és módját.

A sikeres méregtelenítő kúra

A méregtelenítés ideje alatt nagyon fontos a nagy mennyiségű folyadékbevitel, szénsavmentes ásványvíz, gyógynövény tea, és tiszta meleg víz formájában. Ajánlott minimumra csökkenteni a dohányzást és az alkoholfogyasztást.

 • Folyadékbevitel és a megfelelő italok
  Ahogyan a tápanyagok folyadék által jutnak a sejtekbe, ugyanúgy folyadék által távoznak onnan az anyagcsere végtermékei is, ezért feltétlenül szükséges az optimális folyadékbevitel (0,3-0,4 liter 10 kilogrammnyi testsúlyra). Ajánlott szűrt vizet, vagy vízvezetékből származó, de tiszta és lágy (alacsony ásványi anyag tartalmú) vizet fogyasztani. A klórozott vizet jobb, ha előbb állni hagyjuk. A tisztítókúra idején nem javasolt a cukor és vegyi anyag tartalmú, dúsított italok fogyasztása (pl. foszfátok). A gyümölcs és zöldséglevek megfelelőek, azonban előnyösebb a zöldség és gyümölcs egészben történő fogyasztása, mivel azok a bélműködéshez szükséges rostokat is tartalmazzák.
 • Diéta
  A megfelelő étkezés is fontos szerepet játszik a méregtelenítésben. Az élelmiszerek nem csupán energia- és tápanyagforrást jelentenek, hanem tisztító szerepük is van, ezért a rostokban gazdag élelmiszereket kellene előnyben részesítenünk. A rostok ugyanis megkötik a vizet, térfogatuk ezáltal megnő így kellő tömeget biztosítanak a bélizmok munkájához. Az előnye ennek az, hogy a megemésztett táplálék gyorsabban halad át a beleken. Kitűnő természetes rostforrások a hüvelyesek, a gabonafélék, a zöldségek, a gyümölcsök, a lenmag, stb. Jó, ha olyan speciális táplálék-kiegészítővel gazdagítjuk étrendünket, mint például a Clean Inside® rost. A fokozott rostbevitel és a rostos táplálék-kiegészítők a paraziták eltávolításában is segítenek. Ez azonban önmagában még nem elegendő. A probléma megoldásához specifikus növénykeverékek alkalmazása is szükséges. A siker érdekében a méregtelenítő kúra alatt ajánlott kerülni a belsőségek, a vörös hús, a rántott és füstölt ételek, a finomított szénhidrátok (cukrok), a tej és a tojás fogyasztását. Jó az évszaknak megfelelő zöldség (télen például a burgonya, káposzta, kelkáposzta, brokkoli) bevitele. Délelőtt, csak egészben lévő gyümölcsöt fogyasszunk, jól rágjuk meg. Ebédre és vacsorára (este hat óráig) ehetünk párolt zöldséget, burgonyát, hántolatlan rizst, kölest vagy hajdinát, mindig nyers zöldséggel kombinálva.
 • Tejsavbaktériumok – probiotikum
  Az egészséges szervezetben jelenlévő baktériumok egy dinamikus közösséget alkotnak, amelyben meghatározó szerepet töltenek be a „jótékony”, laktobacilusok., amelyek többek között gátolják az epesavak, ürülékképző epesavakká történő átalakulását, amelyeknek hozzájárulhatnak a vastagbélrák kialakulásához. Fontos szerepük az antibiotikus tulajdonságokkal rendelkező bakteriocin-t képző tevékenység is, amivel gátolják a kórokozó és rothasztó baktériumok túlszaporodását. A vastagbél megfelelő működése érdekében, tehát, elengedhetetlen a tejsavbaktériumok rendszeres, napi szinten történő fogyasztása. A probiotikum természetes formában megtalálható a savanyú káposztában, a kovászos uborkában, a joghurtokban, az aludttejben, vagy a túróban. Aki nem fogyaszt naponta elegendő mennyiséget a felsorolt élelmiszerekből, az a szükséges probiotikumot a Swiss Probiotix® nevű táplálék-kiegészítő segítségével pótolhatja.
 • Gyógynövények
  A gyógynövények teák és gyógynövénykivonatok formájában történő fogyasztása jó hatással van a gyomor működésére, valamint a belek, a vesék és a máj méregtelenítésére, tisztítására is. Ilyen gyógynövények például a kamilla, a menta, a csalánlevél, a gyermekláncfű, a medvehagyma, a bíbor kasvirág, a közönséges bojtorján, a nyírfalevél, stb. Petrezselyem, fokhagyma, rebarbara, gyömbér és szőlő fogyasztásával fokozhatjuk a tisztító kúra hatékonyságát. Jól bevált a méregtelenítés során a zöld árpa, a Chlorella zöldmoszat és a spirál formájú, kékeszöld algafajta, a Spirulina Platensis fogyasztása. A megfelelő bélműködés visszaállítása érdekében az a legjobb, ha méregtelenítő gyógytea keveréket fogyasztunk. A Slim Tea® egy ilyen egyedülálló, koffeinmentes gyógytea keverék, amely tizenegy, szakértők segítségével kiválasztott, hatásukban egymást kitűnően kiegészítő gyógynövényből áll:.szennalevél, kamillavirág, édesköménymag, mentalevél, borsmentalevél, csipkebogyó, fahéjkéreg, varjútövis bengekéreg, gyömbérkéreg, őszbogáncsmag, medveszőlőlevél, természetes citromízesítéssel kiegészítve. A kamillavirág ellazítja a szervezetünket és hatékonyabbá teszi az éjszakai pihenést. Az édesköménymag és a borsmentalevél segítik az egészséges emésztést, a gyömbérgyökér pedig enyhíti a gyomorfájás és a puffadás tüneteit, ugyanakkor serkenti az emésztést. A Slim Tea® összetételének köszönhetően méregteleníti a májat, a vesét és a vért is. Nyugtatja az idegrendszert is, ezért ideális ital elalvás előtt. Napi egy csésze tea a méregtelenítő kúra idején biztosítja szervezetünk számára a puffadásmentes egészséges reggeli ürítést. A teakeverék használata biztonságos, hatékony, nagyon kényelmes és elősegíti a szervezet rendezett székletürítését.

  Bizonyos gyógynövények lehetővé teszik a különböző kórokozó mikroorganizmusok és paraziták eltávolítását a szervezetünkből. A leghatékonyabb gyógynövények közé tartozik a fekete dióhéj, a sóska, a fehér üröm, a Pau D`Arco növény, a fokhagyma, a tökmag, az erdei pajzsika gyökér, a szegfűszeg őrlemény, a grapefruitmag-kivonat, a kurkuma gyökér, stb. A paraziták eltávolítása szempontjából kitűnő táplálék-kiegészítőnek számít a Clean Inside® program részét képező, 18 gyógynövény összetevőből álló Parasic® anti-parazita készítmény. A készítményben lévő gyógynövények már régóta ismertek a népi gyógyászatban. Évezredek óta alkalmazzák őket a kórokozó baktériumok, penészek és élesztőgombák eltávolításában. Hasonlóképpen segítenek az élősködők, a bél paraziták, ill. ezek petéinek a vastagbélből és szervezetünk más részeiből történő eltávolításában.

 • Életmódváltás
  A káros anyagok szervezetünkből való eltávolítását fokozza a testmozgás, a meleg fürdő, a meleg zuhany és a szauna. A fürdés előtti 4-5 perces száraz masszázs szintén segíti az anyagcserét, serkenti a vérkeringést, ezáltal fokozza a káros anyagok eltávolítását a szervezetből. A reggeli fogmosás mellett a nyelv megtisztításának is a személyi tisztálkodás részét kellene képeznie. A lepedék eltávolításán túl az enyhe masszírozás serkenti az emésztőszervek működését. Hatékonyabb a méregtelenítő kúra, ha kipihentek vagyunk, lazítunk és kerüljük a stresszt.

Hogyan állapíthatjuk meg a méregtelenítés hatékonyságát?

Nézze meg nyelvét a tükörben! Hogy miért? Azért, mert a nyelv az ízlelőszervünk és egyben az emésztőrendszer kezdete is, mondhatni az emésztőrendszer tükre.

A rózsaszín, tiszta nyelv tiszta emésztőszervekre utal, míg bármilyen, a nyelven lévő lepedék azok szennyezettségéről tanúskodik.

 • a kivörösödött nyelv sárgás vagy zöldes lepedékkel anyagcsere zavarra utal
 • a barnás-feketés elszíneződés táplálékmozgási és emésztési zavart jelez
 • A fehér lepedék az emésztőrendszer mérgezettségét mutatja. Ha jelentős, főleg a nyelv gyökerénél, akkor a vastagbél mérgezett. A középső részen található lepedék azt jelenti, hogy a gyomor, a hasnyálmirigy, valamint a vékonybél mérgezett. Az egész nyelvet befedő fehér lepedék emésztési problémákat takar. Ezek lehetnek akut, illetve krónikus megbetegedések.

A felsorolt jelenségeket csak akkor tanuljuk meg helyesen megkülönböztetni egymástól, ha naponta vizsgáljuk a nyelvünket. A krónikus fehér lepedéket nem lehet letisztítani, olyan mintha a nyelv része lenne. Az akut fehér lepedék a betegség gyógyulása után magától eltűnik. A krónikus lepedéktől csak több hónapig tartó, megfelelő táplálkozással, és az előidéző betegségből felgyógyulva tudunk megszabadulni.

Ha a lepedékréteg fokozatosan vékonyodik és annak újraképződése megszűnik, megszabadultunk a mérgező hulladék anyagoktól, a tisztítókúra sikeres volt.

Miért jó egyidejűleg használni a ToxiClean®, és Clean Inside® programot?

Annak érdekében, hogy a méregtelenítés a lehető leghatékonyabb legyen, négy lépés szükséges:

 1. A belek megtisztítása a felhalmozódott méreganyagoktól és parazitáktól a Clean Inside® Program segítségével.
  Ugyanis ha nem tartjuk be ezt az első, kulcsfontosságú szabályt, a méregtelenítéshez szükséges tápanyagok, valamint kiegészítők nem tudnak megfelelően felszívódni. Ha először a vér, nyirok, vagy máj megtisztítását végezzük el és nem foglalkozunk a beszennyeződött vastagbéllel, a felszabaduló méreganyagok rögtön visszajuthatnak a szervezetbe. Ennek következtében betegebbek lennénk, mint a kúra előtt. Tehát a belek megtisztítása nélkül lehetetlen a teljes méregtelenítés. A további lépések elvégzéséhez a ToxiClean® program mindhárom összetevőjét kell használni.
 2. A belek feltöltése hasznos baktériumokkal a Swiss Probiotix® segítségével.
  A belekben található káros baktériumok méreganyagokat termelnek, ami elhúzódó betegségeket okoz és krónikusan károsítja a szervezetet. Ezzel ellentétben, a hasznos baktériumok, úgynevezett probiotikumok, kedvezően hatnak a bélflóra egyensúlyára, gátolják a káros baktériumok növekedését, javítják az emésztést, erősítik az immunrendszert, így javítják a szervezet ellenálló képességét. Közismert, hogy amennyiben a hasznos baktériumok elérik a vékony-, illetve a vastagbelet, túlélésükhöz rost szükséges, amelyet az elfogyasztott táplálék tartalmaz. Célszerű ezért a Swiss Probiotix® kapszula és a Clean Inside® rost egyidejű használata. A Swiss Probiotix® kapszulák a hasznos baktériumok legkedveltebb tápanyagát (ún. FOS-t, fruktooligoszacharidet) tartalmazzák, a Clean Inside® rost pedig élelmi rostban gazdag.
 3. A máj méregtelenítése, valamint a vese, a vér, illetve a szervezet további részeinek megtisztítása a ToxiClean® segítségével.
  Összetételének köszönhetően ideális a leggyakoribb és legveszélyesebb nehézfémek (higany, ólom, kadmium, arzén, nikkel, alumínium), valamint egyéb méreganyagok (cigarettafüst, sugárzás, kipufogó gázok, vegyszerek, kábítószerek) és más rákkeltő anyagok eltávolítására. Így járul hozzá a máj és a többi szerv munkájához. Továbbá segít a megfelelő C- és E-vitamin szint biztosításában az oxidáció okozta károsodások kiküszöböléséhez. Szilimarint (máriatövismag kivonatot) is tartalmaz, amely hatékony védelmet nyújt a májat károsító méreganyagokkal szemben és elősegíti a máj, a vesék, a vér, illetve a bőr méregtelenítését.
 4. A szervezet feltöltése létfontosságú tápanyagokkal és antioxidánsokkal a Detox Vital® segítségével.
  A szervezet a jelenlevő méreganyagok eltávolításához létfontosságú vitaminokat, illetve ásványi anyagokat használ fel, ami csökkentheti a szervezet ellenálló-képességét. A Detox Vital® az összes fontos vitamin és ásványi anyag (a vas kivételével) hatékony keveréke, összetevői a legjobb hatás érdekében kiegészítik az enzimek, aminosavak, valamint zöld növényi táplálék funkcióit. A Detox Vital® segít feltölteni a szervezetet fontos tápanyagokkal acélból, hogy az immunrendszer megfelelően működhessen, egyúttal biztosítja a szükséges vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, aminosavak és további létfontosságú tápanyagok megfelelő arányát.

Gyors méregtelenítő kúrák: a 3-5-7 napos méregtelenítés nem lehet tökéletes

3-5-7-napos-meregtelenites 1

Rohanó világunkra egyre inkább jellemző, hogy mindent a lehető leghamarabb szeretnénk elérni. Karcsú alakra, izmos testre, egészséges szervezetre vágyunk pár nap alatt. Igaz ez a méregtelenítés esetében is, azonban egy dolgot nem mindig veszünk figyelembe: az igazán jó eredményhez bizony időre van szükség.

Nem véletlenül egyre népszerűbb a 3-5-7 napos méregtelenítés, hiszen pontosan azt spórolja meg, amiből az emberek többségének a legkevesebb van: az időt. Ennek azonban ára van, a gyors méregtelenítő kúrák csúcsra járatják a szervezetet, amely ennek ellenére, vagy éppen ezért sem képes a teljes és alapos megtisztulásra.
A felgyülemlett káros anyagok egy jelentős résznek lebontásához és kiürüléséhez egyszerűen nem elegendő csupán néhány nap, a 3-5-7 napos méregtelenítés ezért elsősorban a tűzoltásra jó. Azaz, ha valamilyen okból gyors eredményt akarunk elérni, de nem törekedünk a tökéletességre, bátran kipróbálhatjuk, minden más esetben azonban szánjunk több időt a méregtelenítésre. És még egy fontos tudnivaló: a néhány napos kúra alatt fokozottan figyeljük szervezetünk jelzéseit, a hirtelen, lökésszerű méregtelenítés ugyanis sok esetben többet árt, mint amennyit használ.

Mire vigyázzunk?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ezek a kúrák fokozott megterhelést jelentenek a szervezetünk számára. Gondoljunk csak bele: ha érezzük, hogy elkerülhetetlen az azonnali méregtelenítés, akkor bizony már jócskán telítődtünk káros anyagokkal. Ez nem egyik pillanatról a másikra történt, mi viszont napok alatt szeretnénk mindezt helyrehozni. Ennek pedig ára van, a 3-5-7 napos méregtelenítésnek bizony agresszívnek kell lennie, különben nem hoz eredményt. Éppen ezért, csak akkor alkalmazzuk, ha jó egészségnek örvendünk, rendben van a szívünk, és nem vagyunk betegek. Különösen figyeljünk arra, hogy ne szenvedjünk bélgyulladásban.
Igyunk sok folyadékot, pontosabban tiszta, buborékmentes vizet. Ez akkor is igaz, ha a 3-5-7 napos méregtelenítés során gyógyteákat fogyasztunk. Gondoskodjunk a vitaminok és tápanyagok utánpótlásáról, a gyors méregtelenítés egyik velejárója ugyanis az, hogy ezek jelentős részét kitakarítja a szervezetünkből.
És még valami: ha a kúra alatt rosszabbul kezdjük érezni magunkat, belázasodunk, hirtelen elgyengülünk, inkább hagyjuk abba, és válasszunk egy hosszabb, de kíméletes méregtelenítést. Természetesen előzőleg egyeztessünk orvosunkkal!

Gyorsaság helyett törekedjünk a biztos eredményre

Amennyiben tehát biztosra akarunk menni, és a testünket is szeretnénk megóvni a túlzott igénybevételtől, válasszuk inkább a 30-60 napos kúrákat. Ezek alaposan, mégis kíméletesen szabadítanak meg a káros anyagoktól, nem terhelik feleslegesen az emésztőrendszert és különösen a béltraktust, így a méregtelenítés nem vált ki váratlan reakciókat. Nincsenek hirtelen rosszullétek, heves székelési vagy vizelési inger sem jelentkezik, egyszerűen azért, mert a szervezet elegendő időt kap arra, hogy hozzászokjon a kívülről beindított méregtelenítéshez. Ennek köszönhetően a belső tisztulási folyamatok is beindulnak, illetve megerősödnek, a kúra pedig még tökéletesebb lesz.

A böngészési előzményei alapján az alábbi termékeket ajánljuk Önnek.
Programul ToxiClean
ToxiClean Program

A ToxiClean méregtelenítő Programot arra fejlesztettük ki, hogy a Clean Inside Programmal együtt alkalmazva még hatékonyabban tisztítsa és méregtelenítse belső szerveit az egészséges mindennapokért.

19 990 Ft
Részletek
Kosárba teszem
CleanInside program
CleanInside Program

A Clean Inside béltisztító Program három termékből áll, melyet kifejezetten a vastagbél legalaposabb és legtermészetesebb módon történő tisztítására fejlesztettünk ki.

19 990 Ft
Részletek
Kosárba teszem
Méregtelenítés könyv
Szervezet Méregtelenítése

Megjelent magyarul is Prof. Katarína Horák a pozsonyi egyetem Élelmiszeripari karának biokémiai és mikrobiológiai tanszékének biológiai professzora által írt nagy sikerű könyve. "A Szervezet méregtelenítése" címmel. A könyv megismerteti

1 990 Ft
Részletek
Kosárba teszem
NaturalSwiss =
Termékek összesen:
0