Swiss Detox Prime összetevőinek gyógyhatásai

A Swiss Detox Prime® egyedülálló összetételének köszönhetően támogatja a méregtelenítési folyamatokat.

Szilimarin

A szilimarin a máriatövis (Silybum marianum) legfőbb hatóanyaga, melyet rendszerint a növény magjából vonnak ki. Mivel a növényben a szilimarin-tartalom az időjárási körülményektől, de akár a talajtól függően is változhat, a korszerűbb készítmények, így a Swiss Detox Prime® is standardizált kivonatot tartalmaz, vagyis állandó a hatóanyag-tartalma. A szilimarin nem egyetlen molekula, hanem egy flavonolignáns vegyület-csoport, amely összetevői a szilibinin, izoszilibinin, szilikrisztin és a szilidianin. Már az ősi időktől használják májbetegségek megelőzésére és kezelésére. Alkalmazási területe igen széleskörű: krónikus májgyulladás esetén használják májvédőként, gyilkos galóca mérgezés esetén intravénásan, a méreg lekötésére, kiegészítő kezelésként májcirrózis (májzsugor) kezelésére, de folynak vizsgálatok rákos megbetegedések esetén történő alkalmazására is. Elmondható, hogy az egyik legrégebben használt méregtelenítő növényünk hatóanyaga, amely bizonyítottan képes megkötni a szervezetben felhalmozódó szabadgyököket, ezáltal tehermentesíti a májat, ugyanakkor támogatja annak regenerációját, öngyógyító folyamatait is. A szilimarin fokozza az epeműködést, ezáltal az emésztési folyamatokat is támogatja. Mivel a népi gyógyászatban szoptatós kismamák tejtermelését fokozandó is használták, ezt a hatását is vizsgálják. Gyulladáscsökkentő hatású. Megelőzésként ajánlott a rendszeres szedése egészségtelen életmódot folytatóknál (túlzott alkoholfogyasztás, drogfogyasztás, dohányzás), hepatitiszes betegeknél, erős gyógyszereket szedőknél (pl. kemoterápia, antivirális készítmények). Ismert gyógyszer-kölcsönhatása nincs, ezért más készítményekkel együtt alkalmazható.

Kolin

A kolin egy esszenciális mikronutriens, vagyis a szervezet számára nélkülözhetetlen vegyület, melynek hiánya számos betegséghez, például nem alkoholos zsírmáj kialakulásához vagy idegrendszeri problémákhoz vezethet, A kolin a táplálékkal kerül a szervezetünkben, ugyanis a legtöbb élelmiszer tartalmaz kolint, különösen a máj, a tojás és a húsfélék, de a növényekben is megtalálható, legnagyobb mennyiségben a szójában és a káposztafélékben. A szervezet is képes kisebb mértékben előállítására. A kolint a legtöbb készítmény a szójából egyszerűen előállítható lecitin formájában tartalmazza, azonban a lecitin erős fito-ösztrogén, ezért alkalmazása nem mindenkinek ajánlott, így férfiaknak vagy változó-kor előtti nőknek csak fokozott óvatossággal adható. A Swiss Detox Prime® kolin-bitartarátot tartalmaz, amely a kolin egy egyszerű, könnyen felszívódó formája. A kolin ajánlott bevitele életkoronként változó, csecsemőknél 125 mg, felnőtteknél akár 550 mg naponta. Mivel természetes forrásokból is hozzájut szervezetünk, pótlás esetén ajánlott kis mennyiséggel (100-200 mg) kezdeni a bevitelt, amit igény szerint lehet emelni. Várandós kismamáknál és szoptató anyáknál jellemzően alacsonyabb a természetes kolinszint, ezért kiemelten fontos a pótlása. A kolin számos folyamatban részt vesz a szervezet működésében, például elősegíti a zsír szállítását a májból, nélkülözhetetlen alapanyaga sejtfalak membránját alkotó zsíroknak és az acetilkolinnak, a memóriáért, a közérzetért és az izmok működéséért felelős neurotranszmitternek. Fontos szerepe van a magzatok agyfejlődésében is.

C-vitamin

A c vitamin, más néven aszkorbinsav, egy erős redukálószer, vagyis antioxidáns. hiánya közismerten a skorbuthoz vezet, de ezen kívül számos élettani folyamatban szerepet játszik. Antioxidánsként leköti a szervezetben található oxidatív vegyületeket, a szabadgyököket, ezáltal kíméli a májat és elősegíti a szervezet méregtelenítését. Erősíti az immunrendszert, ezért különösen a legyengült szervezetű kisgyermekeknek és időseknek fontos a pótlása. A szervezet nem képes tárolni, mivel vízben oldódó vitamin. Mivel kiürül a szervezetből, szinte lehetetlen a túladagolása, azonban a nagyon magasban történő, hosszú távú alkalmazása növeli a vesekő kialakulásának a kockázatát.

Swiss Detox Prime

Első a májvédelemben

Swiss Detox Prime
Mennyiség: 60db kapszula / doboz
Engedélyszám: OGYÉI/55394-1/2020
Bővebb termékleírás
Összetevők gyógyhatásai
Használati útmutató
Ossza meg tapasztalatait a termékünkről
Termékek összesen:
0