Swiss Prebiotix Ultra összetevőinek gyógyhatásai

A Swiss Prebiotix Ultra® egyedülállóan gazdag összetétele garantálja, hogy mind a szervezet saját bélflórája, mind pedig a probiotikum-kúra idején a bélflórát alkotó baktériumok a megfelelő táplálékhoz jussanak. A Swiss Prebiotix Ultra®-t alkotó poliszacharidok a fermentáció során galakto-oligoszachariddá (GOS), fructo-oligoszachariddá (FOS) és glüko-oligoszachariddá alakulnak, ezáltal széles spektrumú antibiotikumok ideális kiegészítője. Természetes, növényi eredetű összetevői biztosítják a kíméletes és hatékony kezelést az egészséges bélflóra helyreállításához.

Resist Aid®

A 2014-es VitaFood Expón innovációs díjjal jutalmazott Resist Aid® ötvözi a modern kor lehetőségeit a hagyományos terápiák előnyeivel. A vörösfenyő kérgéből, kíméletes eljárással kivont növényi rostok megőrizték a vörösfenyő jótékony tulajdonságait. A Resist Aid® fő hatóanyaga az arabinogalaktán, egy poliszacharid, amely nagy mennyiségben található pl. az Echinacea Purpureában (bíbor kasvirág) is. Természetes immunerősítő, kutatások igazolják, hogy alkalmazása pozitívan befolyásolja a természetes ölősejtek (NK sejtek) citotoxicitását, aktivitását és a nagy falósejtek (makrofágok) mennyiségét. Alkalmazása mellett növekszik az össz-fehérvérsejtszám és javul az immunválasz is. A Resist Aid®-ben található arabinogalaktán a fermentáció során a bélben galakto-oligoszachariddá és fructo-oligoszachariddá bomlik, amelyek így a bélflórát alkotó baktérium táplálékává alakulnak, másodlagos hatásként táplálva azt.

Mindemellett a Resist Aid® természetes polifenolokat, az oxidatív stressz leküzdésében segítséget nyújtó flavonoidokat, pontosabban kvercetint és taxifolint is tartalmaz. A flavonoidok jótékony hatása közismert, immunmuduláns és gyulladáscsökkentő hatásaik mellett a szervezetben található szabadgyökök megkötésében, a káros oxidatív folyamatok csökkentésében segítenek. A flavonoidok más antioxidánsok, például az E és C vitaminok élettani hatásait is fokozhatják, mivel azokkal szinergizálnak. Szív. és érrendszeri megbetegedések esetén preventív jelleggel alkalmazhatók.

Inulin

A cikória gyökerében is nagy mennyiségben található inulin hatásait számos kutatás vizsgálja, közismert és elismert prebiotikum. Ez a vízben oldódó, enyhén édes ízű poliszacharid a fermentáció során frukto-oligoszacharidokká (FOS) bomlik, ezáltal optimális táplálékot biztosít a bélflórát alkotó baktériumok számára. Bizonyított a vércukorszintet pozitívan befolyásoló hatása, ezért cukorbetegeknek szánt készítményekben is alkalmazzák.

1,3-β-glükán és 1,6-β-glükán

A glükán poliszacharidok glükóz molekulákból álló hosszú szénláncok. A természetben nagy mennyiségben találhatók egyes gombák, bizonyos hínárok és gabonafélék (árpa, zab) sejtfalában. Míg a β-1,3-glükánban a glükóz-molekulák egyenes vonalba rendeződnek, a β-1,6-glükán molekulái elágaznak. Gyógyhatásukat régóta vizsgálják és számos pozitív hatásukat bizonyították. Csökkentik az LDL (Low Densitiy Lipoprotein, rossz) koleszterintszintet, műtétek után segítenek a fertőzések megelőzésében, erősítik az immunrendszert, segítenek a rák elleni küzdelemben. Az emésztésre is pozitív a hatásuk: még az IBS-ben szenvedő betegeknél is csökkentették a fájdalommal, puffadással és fokozott gázképződéssel járó panaszokat.

A 1,3- β-glükán és 1,6- β-glükán fermentációjuk során glüko-oligoszacharidokká bomlanak, ezeket a nagy szénláncú cukrokat a bélflórát alkotó baktériumok könnyedén hasznosítják, sőt, a bélfal sejtjei is táplálékhoz jutnak általuk.

Swiss Prebiotix Ultra®

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.

Forrás:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20796315
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4828828
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23339578

Swiss Prebiotix Ultra

Prebiotikus készítmény

Swiss Prebiotix Ultra
Veszek 3 darabot
5 190 Ft/db | 3 darab: 15 570 Ft
Kedvezmény: 10.36% | 1 800 Ft
Veszek 2 darabot
5 490 Ft/db | 2 darab: 10 980 Ft
Kedvezmény: 5.18% | 600 Ft
Mennyiség: 90db tabletta / doboz
Engedélyszám: OGYÉI/54097-1/2020
Bővebb termékleírás
Összetevők gyógyhatásai
Használati útmutató
Ossza meg tapasztalatait a termékünkről
Termékek összesen:
0